Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Tea time για όμορφο δέρμα!



Το ξέρατε ότι πίνοντας το κατάλληλο τσάι ενισχύετε το δέρμα σας και μειώνετε τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης; Δείτε παρακάτω τις ευεργετικές ιδιότητες των πιο γνωστών τσαγιών για το δέρμα:

Πράσινο τσάι:
Το τσάι αυτό είναι πλέον από τα πιο φημισμένα τσάγια σε όλο τον κόσμο και συχνά χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα. Το πράσινο τσάι περιέχει τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από τις εξωτερικές επιδράσεις με αποτέλεσμα να διατηρείται νεανικό και λαμπερό.

Τσάι μέντας:
Η δροσερή και αναζωογονητική αίσθηση που αφήνει η μέντα τονώνει σώμα και πνεύμα. Το τσάι της μέντας χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της ναυτίας και των στομαχικών διαταραχών, για την χαλάρωση μετά από έντονο στρες, για την βελτίωση της κατάστασης του λιπαρού δέρματος καθώς και την ενίσχυση της αναπαραγωγής των κυττάρων.

Τσάι ginger:
Το ginger είναι πολύ φημισμένο για την βελτίωση της πέψης, μάλιστα κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του δέρματος και του πεπτικού συστήματος, έτσι όταν το πεπτικό δεν λειτουργεί σωστά αυτό εμφανίζεται εξωτερικά στο δέρμα με κάποιες δυσλειτουργίες. Πίνοντας λοιπόν τακτικά τσάι ginger μειώνονται οι φλεγμονές και βελτιώνεται η κατάσταση του δέρματος.

Χαμομήλι:
Άλλο ένα τσάι που λατρεύει το δέρμα λόγω της καταπραϋντικής και αντιφλεγμονώδης δράσης του. Όσοι υποφέρουν από έκζεμα, δερματίτιδα και ερεθισμούς θα νιώσουν μεγάλη βελτίωση πίνοντας τσάι χαμομήλι. Η χρήση του όμως δεν είναι μόνο αυτή γιατί μπορεί να εφαρμοστεί και τοπικά σαν κομπρέσα στα μάτια, σε τσιμπήματα από έντομα και σε εγκαύματα.

Τσάι rooibos:
Το τσάι rooibos είναι γνωστό και ως το κόκκινο τσάι. Το βότανο rooibos χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Νότια Αφρική για διάφορες παθήσεις του δέρματος όπως έκζεμα, εξανθήματα και ηλιακά εγκαύματα. Σαν αφέψημα προσφέρει πολλά θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά που βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος, το διατηρούν καθαρό, νεανικό και υγιές.

Λευκό τσάι:
Το λευκό τσάι είναι λιγότερο επεξεργασμένο και για αυτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

Τσάι γιασεμί:
Το τσάι από γιασεμί έχει εκπληκτική γεύση και υπέροχο άρωμα, χαλαρώνει σώμα και πνεύμα και παράλληλα έχει αντιβιοτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Πίνοντας τσάι από γιασεμί ενισχύετε την άμυνα του δέρματος, καταπολεμάτε τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και βοηθάτε στην καταπράυνση των δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα. Επίσης, το τσάι από γιασεμί είναι ευεργετικό για όσους έχουν λιπαρό δέρμα καθώς μειώνει την υπερβολική έκκριση του σμήγματος και δρα κατά της ακμής.

(Πηγή: www.jenny.gr)

6 σχόλια:

  1. καλημέρα, καλή χρονιά!
    ωραία η σαμπανίτσα στο προηγούμενο ποστ αλλά μου κάνει τρυκ ο μπλογγερ και δεν την πήρα είδηση.
    ας τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας έστω και σήμερα!
    από τσάι άλλο καλό. είναι μια συνήθεια που αν την αγαπάς δεν την αλλάζεις με τίποτε. ενδιαφέρουσες και οι ευεργετικές ιδιότητες. το τερπνόν μετά του ωφελίμου ακόμη μια φορά!
    ευχές πολλές για τον καινούριο χρόνο, φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχές πολλές για καλή χρονιά
    Φιλάκια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Χρονιά γεμάτη υγεία και χαρές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασε, τσαγάκι πίνω τώρα γιατί ο λαιμός πονάει κάμποσο. Ιωση οσμίζομαι...Τσαι του βουνού προτίμησα, το οποίο κάνει καλό και στο αλτσχάιμερ όπως υποστηρίζεται! Φιλάκια και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά με υγεία αγάπη και χαρά!!!!Χαίρομαι οταν σε επισκέπτομαι και γιατί εχεις ενα όμορφο και φιλοξενο blog και για για τις χρήσιμες αναρτήσεις σου... Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή