Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Κοτόπουλο με ρόδι και αμύγδαλα




ΥΛΙΚΑ 
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (περίπου 1400γρ )
80γρ φρέσκο βούτυρο
70ml ελαιόλαδο
50ml κόκκινο κρασί
30γρ πελτές ντομάτας
5 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο
Αλάτι κ.π.
Πιπέρι κ.π.
2 ώριμα ρόδια
60γρ αμύγδαλα φιλέτα άσπρα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Τα αλείφουμε με το βούτυρο τα καρυκεύουμε και τα σοτάρουμε για να ροδίσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και στην ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα αμύγδαλα και τα φυλάμε στην άκρη.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε βαθύ ταψί. Αραιώνουμε τον πελτέ της ντομάτας στο ελαιόλαδο και το κρασί και τα προσθέτουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και το πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C για 1 ώρα περίπου . Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Ραντίζουμε με τα ζουμιά κατά διαστήματα για να μην στεγνώσει το κρέας και μισή ώρα πριν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Σε ένα τηγάνι σε μια κουταλιά βούτυρο σοτάρουμε τα ρόδια και τα αναμιγνύουμε με τα σοταρισμένα αμύγδαλα. Αφού σερβίρουμε τα περιχύνουμε στο κοτόπουλο. Καλή επιτυχία!

3 σχόλια: