Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μπωλ από χαρτί!




Και όμως, μπορείς να φτιάξεις φανταστικά διακοσμητικά μπωλ με ελάχιστα υλικά. Η The Pink Doormat χρειάστηκε μόνο χαρτί, μπαλόνι, κόλλα και χρώμα, τελικά τα μπαλόνια δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το βαλιτσάκι του crafter! 

Δες παρακάτω βήμα βήμα οδηγίες για να φτιάξεις τα δικά σου μπωλ από χαρτί!

Θα χρειαστείς: μερικά μπαλόνια, ατλακόλ ή mod podge, λωρίδες χαρτί (από περιοδικό ή εφημερίδα) και ακρυλικά χρώματα.

Για αρχή φουσκώνεις 2-3 μπαλόνια στο μέγεθος που θέλεις τα μπωλ σου. Καλό είναι να σημειώσεις με ένα μαρκαδόρο πόσο ψηλό θέλεις το μπωλ σου για να απλώσεις χαρτί μόνο εκεί. Φτιάχνεις το μείγμα της κόλλας, αν χρησιμοποιείς ατλακόλ την αραιώνεις με νερό σε αναλογία 1:1, αν χρησιμοποείς mod podge δεν την αραιώνεις (είναι πιο ακριβή αλλά δίνει πιο γερή κατασκευή). Τοποθετείς μια μια τις λωρίδες πάνω στο μπαλόνι, απλώνοντας σε κάθε μια το μείγμα της κόλλας με ένα πινέλο.



Αφού καλύψεις όλη την επιφάνεια του μπωλ, το αφήνεις να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες. Θα καταλάβεις ότι στέγνωσε πλήρως, αν ακούς ένα "σκληρό" ήχο όταν το χτυπάς λίγο με το χέρι. Όταν στεγνώσει, σκας το μπαλόνι και με ένα ψαλίδι ισιώνεις το μπωλ γύρω γύρω.




Πέρνα λευκό ακρυλικό χρώμα μέσα και έξω για να σφραγίσεις το χαρτί. Στην συνέχεια - και αφού έχει στεγνώσει το άσπρο - μπορείς να περάσεις ότι χρώμα θέλεις. Καλή επιτυχία!



(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

2 σχόλια:

  1. Αααα..... Τώρα το είδα αυτό!!!! Τέλεια ιδέα, φανταστικό αποτέλεσμα!!!! Ευχαριστούμε...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή