Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Φτιάξε τον Μάρτη!



Όταν ήμουν μικρή έφτιαχνα με την γιαγιά μου το βραχιολάκι του Μάρτη. Το θυμήθηκα χθες που μου έστειλε μια φίλη την ιστορία του Μάρτη σαν έθιμο και είπα να το ξαναφτιάξω. Μόνο που είπα να το εξελίξω λίγο και να προσθέσω ένα κουμπάκι για εύκολο φόρεμα. Τον Μάρτη τον φτιάχνουμε και τον φοράμε για όλο τον μήνα για να μην μας κάψει το πρόσωπο ο πρώτος ήλιος της άνοιξης!


Θα χρειαστείς 2 κομμάτια κλωστή κεντήματος, ένα κόκκινο και ένα άσπρο περίπου διπλάσιο μήκος 
από τον καρπό σου και ένα κουμπάκι. 


Κάνε ένα κόμπο για να ενώσεις τις 2 κλωστές και πέρνα το κουμπί με κάθε μία από αυτές. Κάνε άλλο ένα κόμπο πίσω από το κουμπί.


Με λίγο ταινία στερέωσε το βραχιολάκι σε μια επιφάνεια και άρχισε να στρίβεις τις κλωστές. 


Δοκίμασε πότε το βραχιολάκι είναι αρκετά μακρύ για τον καρπό σου και στο σημείο αυτό κάνε ένα κόμπο. Ένα εκατοστό μετά (ανάλογα με την διάμετρο του κουμπιού) κάνε άλλον ένα κόμπο.


Το κουμπί θα περάσει ανάμεσα στους 2 τελευταίους κόμπους και έτσι θα μπορείς να βάζεις και να βγάζεις με ευκολία τον Μάρτη σου. Καλή επιτυχία!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο το Μαρτάκι σου!!!Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφο βραχιολάκι που είναι και εμεις θυμαμαι καναμε τετοια οταν ημουν πολυ μικρη και τα φοραγαμε αλλα αν θυμαμαι καλα πιο πολυ για μάτι χι χι... είναι παντως πολύ ομορφη ιδεα να κανω με την μικρουλα μου και να τα φοραμε και οι δυο!!!!
    Φιλακια !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή