Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Σαγιονάρες με λουριά!




Νομίζω ήρθε η εποχή να ασχοληθούμε και πάλι με τις αγαπημένες μας σαγιονάρες, είναι τόσο ευέλικτες και μπορείς ακόμη και ένα απλό ζευγάρι λευκές πλαστικές σαγιονάρες να φτιάξεις το τέλειο αξεσουάρ του καλοκαιριού. Δες παρακάτω πως να φτιάξεις σαγιονάρες με λουριά και φτιάξε από ένα ζευγάρι σε κάθε χρώμα!



Θα χρειαστείς: ένα ζευγάρι σαγιονάρες και νήμα noodles

Για αρχή αφαιρείς τα πλαστικά λουράκια της σαγιονάρας, θέλεις να κρατήσεις μόνο τους πάτους. Στη συνέχεια παίρνεις 3 νήματα noodles 50 εκ. το καθένα, κάνεις ένα κόμπο στη μια άκρη τους και περνάς την άλλη από την πρώτη τρύπα, όπως φαίνεται στην φωτό 3 παραπάνω. Πλέξε κοτσίδα τα 3 νήματα και χρησιμοποίησε το πλαστικό λουράκι που έκοψες για να δεις πόσο μακρυά πρέπει να είναι η κοτσίδα σου. Να θυμάσαι ότι το νήμα είναι πιο ελαστικό από το πλαστικό οπότε ίσως πρέπει να το κάνεις λίγο πιο κοντό από το πλαστικό. Περνάς την κοτσίδα στην άλλη τρύπα όπως φαίνεται στην φωτό 6, κάνεις ένα κόμπο και κόβεις τα νήματα που περισσεύουν.

Πάρε ένα κομμάτι νήματος, πέρασέ το στην μπροστινή τρύπα ώστε να "αγκαλιάσει" την κοτσίδα όπως φαίνεται στην φωτό 7 και πέρασέ το ξανά από την μπροστινή τρύπα. Δοκίμασε την σαγιονάρα ώστε να σιγουρευτείς ότι χωράει το πόδι σου και κάνε ένα καλό κόμπο στο κάτω μέρος της σαγιονάρας.

Για να προσθέσεις λουριά που δένουν στο πόδι, θα χρειαστείς 4 κομμάτια νήματος για κάθε σαγιονάρα, διπλάσιου μήκους από ότι θέλεις να είναι τα λουριά. Δηλαδή αν θέλεις λουριά 50 εκ., θα χρειαστείς 4 κομμάτια νήματος 1 μέτρο το καθένα για κάθε σαγιονάρα. Πάρε τα 2 κομμάτια νήματος και πέρασέ τα μέσα από την κοτσίδα που έχεις ήδη στερεώσει στον πάτο της σαγιονάρας, όπως φαίνεται στην φωτό 9. Τράβα τα νήματα μέχρι να φτάσουν στην μέση του μήκους τους, έτσι θα έχεις 4 νήματα, τα οποία θα χωρίσεις σε 3 μέρη (ένα μέρος δηλαδή θα έχει 2 νήματα και τα άλλα 2 από 1) και πλέξε κανονικά την υπόλοιπη κοτσίδα. Τελείωσε με κόμπο και κάνε το ίδιο και στην άλλη πλευρά και μετά στην άλλη σαγιονάρα. Με γεια!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

4 σχόλια:

  1. Τέλειες!!! Όντως οι σαγιονάρες είναι πολύ αγαπημένες το καλοκαίρι, και αυτές εδώ με τα λουριά είναι φανταστικές! Ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα! Πολλά φιλούθκια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ιδέα και μόλις εχτές μου κόπηκε η μία από ένα ζευγάρι! Γλύτωσαν το "πέταγμα" με πτήση μπλε κάδος - ανακύκλωση! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια ιδέα..... Φανταστικό αποτέλεσμα!!!!!
    Ευχαριστούμε
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή