Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ζωγραφική σε πέτρες



Το καλοκαίρι όλοι τρέχουμε στις παραλίες! Εκεί, εκτός από την άμμο, βρίσκουμε πέτρες και βότσαλα, που είναι ιδανικά για ζωγραφική και διακόσμηση. Εδώ σας δείχνουμε βήμα-βήμα πώς να ζωγραφίσετε ένα ψαράκι και σας δίνουμε μερικές ιδέες ακόμα για ζωγραφική σε πετρούλες με θαλασσινό θέμα!

Υλικά: Τέμπερες, Πινέλα, Βερνίκι, Πέτρες και βότσαλα

Οι πετρούλες είναι θαυμάσιος καμβάς για τις ζωγραφικές δημιουργίες σας. Πάρτε, λοιπόν, τα πινέλα σας στο χέρι και διαλέξτε από την παραλία πέτρες και βότσαλα σε διάφορα μεγέθη ή σχήματα. Εμπνευστείτε από το καλοκαίρι, τη θάλασσα και τον ήλιο και ζωγραφίστε θαλασσινά θέματα και τοπία. Γενικά, για να έχετε πιο ζωντανά χρώματα, προτιμήστε να περνάτε δύο στρώσεις για κάθε χρώμα. Αυτό θα σας καθυστερήσει λίγο, καθώς θα περιμένετε περισσότερο για να στεγνώσουν τα χρώματα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!


Παρακάτω δείτε πώς να ζωγραφίσετε ένα μικρό ψαράκι σε μια πετρούλα:

1. Αρχικά βάψτε την πέτρα με μπλε χρώμα για το φόντο και μετά σχεδιάστε το ψαράκι.



2. Ζωγραφίστε τις ρίγες πάνω στο ψαράκι. Στη συνέχεια, το μάτι του, με ένα κυκλάκι λευκό και αφού στεγνώσει, με ένα μικρότερο κυκλάκι μαύρο.



3. Προσθέστε τον πάτο της θάλασσας με γκρι ή καφέ χρώμα, τα φύκια με πράσινο και λίγες μπουρμπουλήθρες με ανοιχτό γαλάζιο.



4. Αφού στεγνώσουν λίγο τα χρώματα, περάστε με γυαλιστερό βερνίκι, που θα ζωντανέψει, αλλά θα προστατέψει και τα χρώματα να μη θαμπώσουν.



5. Η πέτρα με το ψαράκι σας είναι έτοιμη.



Δοκιμάστε και άλλα σχέδια, όπως βυθό με χταπόδια, ιππόκαμπους και αστερίες, θάλασσα με καραβάκι, νησάκι και ότι άλλο καλοκαιρινό τοπίο συναντήσετε στις διακοπές σας! Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

(Πηγή: www.mamakid.gr)

9 σχόλια:

  1. Τι όμορφα που είναι!!
    Και θα στολίσουν υπέροχα και καλοκαιρινά οποιαδήποτε γωνίτσα στο σπίτι ή στο εξοχικό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική ιδέα ειδικά για να ασχολούνται μικρά παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφες οι ζωγραφιστές πέτρες σου,
    μου αρέσουν πολύ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς θα ήθελα να ξέρω να ζωγραφίζω. Λέω ον άντρα μου κάθε χρόνο αλλά χρόνος μηδέν για να το κάνει. Ισως του χρόνου για να μην πάνε χαμένες και οι πέτρες μας. Φιλιά. Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφη ιδέα για να παίζουν τα παιδιά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πανέμορφες είναι,ειδικά η δεύτερη!!!!Ευχαριστούμε για τις οδηγίες-)))
    Πολλα φιλιά-α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλενα μου τι όμορφο τριανταφυλλάκι ο κένσορας!!!!
    Ωραία ανάρτηση αλλά μου άρεσε και η προηγούμενη που την είχα χάσει...τι όμορφες διακοσμ. ιδέες με κοχύλια!!!!
    Πολλά φιλιά, καλό ΣΒΚ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφη ιδέα και για μικρούς και για μεγάλους!!Παντα ήθελα να έχω μια πιατέλα με ζωγραφισμένες πέτρες στην βεράντα μπορεί και να το κάνω.Θέλω να σου πώ πως και η προηγούμενη ανάρτηση μου άρεσε πάρα πολύ!!!Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα Ελενάκι φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή