Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δαντελένιες αποκριάτικες μάσκες!


Εντυπωσιακές και πολύ ιδιαίτερες μάσκες που θα φτιάξετε σε όποιο μέγεθος καισχήμα σας αρέσει και θα διακοσμήσετε με τα χρώματα και τα στοιχεία που εσείς θέλετε, δημιουργώντας ένα πάρα πολύ όμορφο αξεσουάρ, αρκετό για να προσθέσει ...άρωμα γιορτινό ακόμη και σε ένα κανονικό μη αποκριάτικο ντύσιμο σε οποιαδήποτε ...καρναβαλική σας εμφάνιση.

Φυσικά, όπως και κάθε τύπου μάσκες, μπορούν και αυτές να χρησιμοποιηθούν και ως αποκριάτικο διακοσμητικό για το σπίτι αν μαζί με μερικές σερπαντίνες τις ακουμπήσετε σε κάποιο σημείο, τις κρεμάσετε στο πλάϊ ενός καθρέφτη, τις καρφιτσώσετε πάνω σε μια κουρτίνα κλπ. 
 


Το βασικό υλικό που θα χρειαστείτε είναι "πατρόν", το περίγραμμα δηλαδή της μάσκας, που μπορείτε να το τυπώσετε από το internet ή να το αντιγράψετε ξεπατικώνοντας από οποιοδήποτε ύφασμα με παρόμοια δαντελένια μορφή ή φυσικά αν τα καταφέρνετε σε αυτά να το σχεδιάσετε εξ΄αρχής σε όποιο σχέδιο εσείς θέλετε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί.

Στο internet θα βρείτε τέτοια πολλά τέτοια σχέδια για ναεκτυπώσετε, δείτε εδώ μερικά.
Αν πρόκειται για όχι διακοσμητική αλλά για μάσκα που θα φορέσετε, κάντε μερικέςπρόχειρες εκτυπώσεις για να δοκιμάσετε την μάσκα στο πρόσωπό σας, ώστε να είστε βέβαιοι πως το μέγεθος είναι το σωστό και τα κενά των ματιών ακριβώς στο σωστό σημείο.



Τοποθετείστε το σχέδιο της μάσκας πάνω σ΄ένα κομμάτι διαφανή μεμβράνη κουζίνας και πάνω από το χαρτί ένα κομμάτι χοντρό τούλι (θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα με υφάσματα και είδη μοδιστρικής).



Με ένα μπουκαλάκι μπογιάς περιγράμματος για ύφασμα (με την ειδική μύτη) σε μαύρο, άσπρο, χρυσαφί, ασημί ή όποιο άλλο χρώμα θέλετε σχεδιάστε πάνω στο τούλι το σχέδιο της μάσκας ακολουθώντας όλες τις γραμμές του χάρτινου σχεδίου. 

(Μπογιά για ύφασμα θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για χόμπυ/κατασκευές, χρώματα, αλλά ακόμη και σε πολυκαταστήματα. Αν δεν βρείτε μπογιά περιγράμματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευασία χρώματος για ύφασμα που απλώς θα την αδειάσετε σ΄ένα κοινό μπουκαλάκι με απλικατέρ σαν αυτά των φαρμακείων).



Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς και κόψτε περιμετρικά της μάσκας το τούλι που περισσεύει.


Κολλήστε με κόλλα ή ράψτε στις δυο άκρες μια κορδέλα ή προσαρμόστε ένα λαστιχάκι για να στερεώνεται η μάσκα.

Πάνω στο βασικό χρώμα της μάσκας μπορείτε τώρα να προσθέσετε πινελιές από οποιαδήποτε επιπλέον απόχρωση με κάθε είδους μπογιά (ακόμη και με βερνίκια νυχιών) να κολλήσετε χρυσόσκονη, στρας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σας αρέσει.


Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, μοιάζουν πραγματικά για δαντελένιες κι όσο πιο μεγάλο και πλούσιο το σχέδιο, τόσο καλύτερο και το τελικό αποτέλεσμα. 


Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπογιά για ύφασμα, αφού κόψετε το χάρτινο σχέδιο (με ψαλίδι και κοπίδι για τις λεπτομέρειες) μπορείτε να βάψετε την απλή χάρτινη μάσκα μάσκα με μπογιά σε σπρέι και στην συνέχεια να την διακοσμήσετε όπως θέλετε. Δείτε αυτόν τον τρόπο κατασκευής στο video αν και η πρώτη τεχνική με το τούλι δίνει πολύ πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!


(Πηγή: soulouposeto.blogspot.gr)

5 σχόλια:

  1. Τις είχα δει σε κάποιο site και ξετρελλάθηκα!!!! Μπράβο για την εκτέλεση!!!! 'Εγιναν φανταστικές!!
    Καλη Αποκριά, 'Ελενα!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες οι μάσκες!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ εντυπωσιακή μάσκα!!!!
    Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!!!!
    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Έλενα!Πάρα πάρα πολύ όμορφη ιδέα!Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή