Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μετατρέψτε ένα παλιό βιβλίο σε ρολόι!



Λατρεύω τα βιβλία, μεγάλα, μικρά, αυτά με καταπληκτικά καλύμματα, αλλά μερικές φορές δεν έχουμε αρκετό χώρο για να μπορέσουμε να τα κρατήσουμε, ειδικά αν δεν σκοπεύουμε να τα ξαναδιαβάσουμε... Όταν λοιπόν δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε ξανά το αγαπημένο σας βιβλίο, κάντε το να βρει αυτό τον χρόνο για σας!



Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε το δικό σας ρολόϊ-βιβλίο, είναι ένα παλιό βιβλίο με ωραίο εξώφυλλο, ένα πινέλο, κόλλα, ένα τρυπάνι, νυστέρι και ένας μηχανισμός ρολογιού.



Αρχικά θα πρέπει να κολλήσετε το βιβλίο κλειστό. Χρησιμοποιήστε κόλλα με ένα μικρο πινέλο για να κολλήσετε όλες τις σελίδες μαζί. Μόλις έχετε περάσει παντού μια καλή επίστρωση κόλλας, τοποθετήστε το κάτω από βαριά βιβλία έτσι ώστε να στεγνώνει καλά και να παραμείνει επίπεδο.



Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε μια τρύπα στο κέντρο του βιβλίου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσετε με ένα μικρό τρυπάνι και μετά με το μεγαλύτερο. Σιγουρέψτε ότι έχετε κάνει μια τρύπα με διάμετρο αρκετά μεγάλη για να χωρέσει ο άξονας του ρολογιού μέσα.



Τέλος, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βιδώσετε τους δείκτες και το ρολόι σας είναι έτοιμο να το κρεμάσετε όπου εσείς θέλετε. Καλή επιτυχία!

(Πηγή: http://blog.kanelstrand.com)

2 σχόλια: