Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Μπλούζα με θερμοκολλητικά σχέδιαΣτο ftiaxto.gr έχουμε φέρει κάποια περιορισμένα σχέδια και ποσότητες για να δούμε το ενδιαφέρον (αν σας αρέσουν θα φέρουμε και άλλα) και τα βλέπεις όλα μαζεμένα στην σελίδα Θερμοκολλητικά. Ας τα δούμε όμως στην πράξη...

Για το μπλουζάκι της φωτό θα χρειαστείς: 1 μακό μπλουζάκι, 1 θερμοκολλητικό με χρυσόσκονη, 1 θερκοκολλητικό βελουτέ, θερμοκολλητικά τρουκ, ψαλίδι, κουπάτ, σίδερο

Η εφαρμογή των θερμοκολλητικών είναι πολύ εύκολη, δες εν συντομία τα βήματα στην παρακάτω φωτογραφία και συνέχισε να διαβάσεις για χρήσιμες συμβουλές που ανακαλύψαμε καθώς τα δουλεύαμε.Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις σιδερώνοντας την μπλούζα σου, τα πάντα φαίνονται πιο όμορφα σε μια ατσαλάκωτη επιφάνεια. Επίσης θα σε βολέψει να κόψεις τα βελουτέ σχήματα όσο πιο κοντά στα σχέδια για να έχεις καλύτερη ιδέα για το που θα τα βάλεις.

Εγώ επέλεξα την βελουτέ δαντέλα και χρησιμοποιώ τα 4 μεγάλα κομμάτια, τα οποία ξεκινάνε από την λαιμόκοψη και καταλήγουν σε καρδιές από πράσινη χρυσόσκονη. Στις φωτογραφίες παρακάτω φαίνεται και ένα μικρό τρικ, όπου μπορείς να βάλεις το θερμοκολλητικό κάτω από την ραφή της λαιμόκοψης, φαίνεται πιο ωραίο! Όπως βλέπεις, κόβεις τα θερμοκολλητικά σε όποιο σημείο θέλεις.Αφού λοιπόν αποφασίσεις που θα βάλεις τι, ξεκινάς να σιδερώνεις τα σχέδια. Για τα βελουτέ απλώς τα γυρίζεις με την καλή πλευρά (είναι αυτή που βλέπεις το σχέδιο) προς τα κάτω και κρατάς τα σίδερο από πάνω τους για 20 δευτερόλεπτα. Είναι σημαντικό να τα αφήσεις να κρυώσουν, έτσι και θα ξεκολλήσουν ευκολότερα και δεν θα καείς!Στην συνέχεια, σιδερώνεις τα θερμοκολλητικά με χρυσόσκονη. Αυτά τα τοποθετείς με την καλή τους πλευρά (την γυαλιστερή όπου φαίνεται η χρυσόσκονη) προς τα πάνω, η κάτω πλευρά έχει την κόλλα. Χρησιμοποιείς το κομμάτι χαρτί που έχει μέσα η συσκευασία ή ένα πρόχειρο κομμάτι ύφασμα, ΠΡΟΣΟΧΗ δεν σιδερώνεις απευθείας πάνω στο θερμοκολλητικό! Όταν κρυώσει αφαιρείς το πλαστικό του κάλυμα. Μην το φοβηθείς αν το χαρτί κιτρινίσει ή αν το πλαστικό κάλυμα πετσικάρει από την ζέστη, η χρυσόσκονη είναι ασφαλής!Αν θέλεις συνεχίζεις και με τα θερμοκολλητικά τρουκς, για τα οποία καλό είναι να τα σιδερώσεις χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι χαρτί ή ύφασμα. Επίσης, η συσκευασία δεν το λέει, αλλά καλό είναι να βάλεις ένα χαρτονάκι μέσα στην μπλούζα, γιατί φαίνεται η κόλλα τους είναι πολύ δυνατή και πέρασε και την πίσω πλευρά, δεν μου χάλασαν αλλά τρόμαξα για λίγο που είδα το μπρος και το πίσω της μπλούζας κολλημένα!

Η ποιότητα των θερμοκολλητικών είναι εντυπωσιακή, ο κατασκευαστής λέει ότι το μπλουζάκι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο μέχρι 40 βαθμούς και με την καλή του πλευρά γυρισμένη προς τα μέσα. Δεν έχω προλάβει να το πλύνω, το φοράω συνέχεια από τότε που το έφτιαξα, αλλά θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω!Καλή επιτυχία!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

3 σχόλια: