Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Θήκη καραβάκι για το μπάνιο



Εξαιρετικά ιδιαίτερη, καλοκαιρινή αλλά και πρακτική κατασκευή για να αποθηκεύετε οτιδήποτε στον χώρο του μπάνιου ή φυσικά όπου αλλού εσείς θέλετε όπως σε ένα παιδικό δωμάτιο, στην κουζίνα κλπ. και που θα την φτιάξετε εύκολα με πάμφθηνα και πολύ απλά υλικά και σε όποιο μέγεθος εσείς θέλετε, διαμορφώνοντας ανάλογα τις διαστάσεις του βασικού σκελετού από χαρτόνι και το μέγεθος του μπαλονιού.

Θα χρειαστείτε: χοντρό χαρτόνι - ένα μπαλόνι -κόλλα χειροτεχνίας - κολλητική ταινία - εφημερίδες - διακοσμητικό χαρτί ή ύφασμα σε όποια σχέδια εσείς θέλετε - ακρυλικά χρώματα ζωγραφικής (προαιρετικά)-προστατευτικό βερνίκι ή σπρέι.

1. Φουσκώστε το μπαλόνι και με κόλλα χειροτεχνίας κι ένα πινελάκι καλύψτε τoμισό μέρος της επιφάνειας του με λωρίδες από χαρτί εφημερίδας. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία με 2-3 στρώσεις από χαρτί.



2. Αφήστε μια ολόκληρη νύχτα την κατασκευή να στεγνώσει έτσι ώστε το χαρτί να στερεοποιηθεί εντελώς πάνω στην επιφάνεια του μπαλονιού και να σκληρύνει, σπάστε με μια καρφίτσα το μπαλόνι και στην συνέχεια με ένα ψαλίδι κόψτε - "στρογγυλέψτε" τις άκρες από το χαρτονένιο "καλούπι".



3. Σχεδιάστε πάνω στο χαρτόνι το βασικό σχήμα από το καραβάκι χρησιμοποιώντας το χάρτινο καλούπι για να καθορίσετε το μέγεθος του σημείου που θα αποτελεί την θήκη της κατασκευής και κόψτε το χαρτονένιο περίγραμμα.




4. Κολλήστε με την κολλητική ταινία την θήκη πάνω στο χαρτόνι, γυρνώντας την ταινία αρκετές φορές γύρω γύρω ώστε να στερεωθεί γερά και χωρίς να σας απασχολεί πόση ταινία και σε ποια σημεία θα χρειαστεί, στην συνέχεια το σημείο αυτό θα καλυφθεί με χαρτί, ύφασμα ή μπογιά.


5. Από αυτό το στάδιο και κάτω, η τελική διακόσμηση δηλαδή, είναι θέμα γούστου και φαντασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί, ύφασμα, αυτοκόλλητη ταπετσαρία κλπ. για να επενδύσετε τα κομμάτια της κατασκευής, να ζωγραφίσετε κάποια στοιχεία με ακρυλικά χρώματα, να κολλήσετε πρόσθετα στοιχεία από χαρτόνι κλπ. δίνοντας στην θήκη όποια μορφή και αποχρώσεις εσείς θέλετε.




6. Όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποιήσετε κι αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία, περάστε 3-4 χέρια προστατευτικό βερνίκι ή σπρέι που θα αδιαβροχοποιήσει σε έναν βαθμό είτε το ύφασμα είτε το χαρτί και θα προστατέψει την επιφάνεια της θήκης από φθορές, αν και φυσικά πρόκειται για μια κατασκευή που, αν την επιλέξετε για τον χώρο του μπάνιου, θα αντέξει χωρίς κανένα πρόβλημα το πιτσίλισμα ή μια μικρή ποσότητα νερού αλλά χωρίς.... υπερβολές, γι'αυτό και κρεμάστε την σε κάποιο σημείο μακριά από την μπανιέρα.

(Πηγή: soulouposeto.blogspot.gr)

5 σχόλια:

  1. Πολύ μου αρέσει αυτή η δημιουργία σου Έλενα !! Τέλεια και αρκετά εύκολη .Μπράβο
    Καλό Σ/Κ και πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές τις μέρες φτιάχνουμε τουαλέτα για το κτήμα!!Χθες συγκεκριμένα βάζαμε την οροφή!!Μου ταιριάζει απόλυτα μόνο να δούμε αν ..καταφέρω κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική ιδέα, δροσερή, καλοκαιρινή και διακοσμητικότατη! Ευχαριστούμε για τις σαφέστατες οδηγίες...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την καλοκαιρινή σου ιδέα θα την χρησιμοποιήσω και αξιοποιήσω οπωςδήποτε ! Μου άρεσε ! Καλό σου βράδυ Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή