Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δημιουργήστε το δικό σας συνταγολόγιο!


Και έτσι θα έχετε πάντα την απάντηση στην ερώτηση: «Τι τρώμε σήμερα;»



Χαρτάκια, post-it, τετράδια, κομμένες σελίδες περιοδικών, φωτοτυπίες από φίλες και συναδέλφους. Όταν έρχεστε αντιμέτωποι με μια απίθανη συνταγή, δύσκολα την αφήνετε να προσπεράσει και έτσι με κάθε τρόπο τα συστατικά και η παρασκευή της πρέπει να καταγραφούν οπουδήποτε, οπωσδήποτε. Πρέπει να μπει στη λίστα αναμονής με τις υπόλοιπες μελλοντικές, πειραματικές γαστρονομικές σας περιπέτειες και να περιμένει τη σειρά της. Όμως που είναι όταν τελικά αποφασίζετε να την εκτελέσετε;
Για αυτό ήρθε η ώρα να οργανώσετε τις πολυπόθητες και πολύτιμες συνταγές σας, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτές όποτε θέλετε και να καταπλήσσετε τα πλήθη, ε καλά υπερβάλουμε λίγο, την οικογένειά σας κάθε φορά!



Θα χρειαστείτε ένα όμορφο τετράδιο του οποίου το εξώφυλλο θα φωνάζει «μαγειρικό λεύκωμα» ή ένα όμορφο ντοσιέ με καρτέλες και διαφάνειες ώστε να είναι πιο χρηστικό αφού μπορείτε να προσθαφαιρείτε συνταγές όποτε θέλετε. Θα βρείτε τα κατάλληλα σε κάποιο κατάστημα χαρτικών. Μέσα στο τετράδιο μπορείτε να καθαρογράψετε τις συνταγές που είχατε σημειώσει πάνω στην χαρτοπετσέτα της ταβέρνας, όταν είσαστε εκδρομή σε κάποια έξοχή, να κολλήσετε τα post-it με τη συνταγή από τα κουλουράκια που γράψατε από τη μαγειρική ενότητα της πρωινής εκπομπής και να φυλάξετε τις οικογενειακές συνταγές σας που μαγειρεύετε συχνά. Ενώ στο ντοσιέ, μπορείτε να φυλάξετε όλες εκείνες τις συνταγές που έχετε κόψει από περιοδικά και έντυπα.

Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να καλέσετε μαμά, πεθερά και γιαγιάδες για να σας πουν τη συνταγή από κάποιο παραδοσιακό πιάτο, που δεν λείπει από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και έτσι, να μην χρειάζεται την επόμενη φορά να ισορροπήσετε το ακουστικό στον ώμο σας, κρατώντας παράλληλα την κουτάλα, ενώ σας δίνουν τηλεφωνικές οδηγίες για το πώς να το μαγειρέψετε!



Επίσης, μπορείτε να διαχωρίσετε το συνταγολόγιο, δημιουργώντας ενότητες όπως κάνουν τα βιβλία μαγειρικής. Αυτό γίνεται πιο εύκολα στο ντοσιέ. Χωρίστε σε γρήγορα πιάτα, ορεκτικά, σαλάτες, λαχανικά, κρεατικά, ζυμαρικά , ψαρικά και γλυκά. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα στυλό, κάντε διάφορα doodles, κολλήστε φωτογραφίες από πιάτα που σας εμπνέουν και κάντε το, το δικό σας μαγειρικό λεύκωμα. Εννοείτε πως μόλις το ολοκληρώσετε θα πρέπει να έχει περίοπτη θέση μέσα στην κουζίνα σας ως απόδειξη της αγάπης σας για το καλό φαγητό.

Αυτό το συνταγολόγιο είναι η καλύτερη αρχή για μια νέα νοικοκυρά που συχνά αγχώνετε με το τι να φτιάξει κάθε μέρα, αλλά και για μια »βετεράνο» της κουζίνας που κάπου - κάπου ξεμένει από ιδέες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου