Προμηθευτείτε με νόστιμες, ζουμερές, κατακόκκινες φράουλες και φτιάξτε την πλέον αγαπημένη μαρμελάδα, την οποία μπορείτε να διατηρήσετε μέχρι και ένα χρόνο κλεισμένη αεροστεγώς και όταν ανοιχτεί στο ψυγείο.
Θα χρειαστείτε: 1 κιλό φράουλες σε κομμάτια, 500 γραμ. ζάχαρη, λίγο λεμόνι
Εκτέλεση: Βράζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμόνι. Συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το λεμόνι.
Tip: Για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια τα πλένουμε στο πλυντήριο ή τα περνάμε με βραστό νερό. μπορούμε επίσης να τα βάλουμε να στεγνώσουν στον φούρνο. Τοποθετούμε την μαρμελάδα αφού έχει κρυώσει εντελώς.
Καλημέρα και χρόνια πολλά!Τέλεια η μαρμελάδα σου! Λατρεύω τις φράουλες!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Σπυριδούλα μου! Και γω έχω μεγάλη αδυναμία στις φράουλες.... Να'σαι καλά, πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΈχω αδυναμία στις φράουλες και η αλήθεια είναι ότι η σπιτική μαρμελάδα δε συγκρίνεται! όποτε έχω φτιάξει, έχει εξαφανιστεί πολύ γρήγορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι γω το ίδιο Σοφία μου! Τρελαίνομαι για τις φράουλες και φυσικά ότι και να φτιάξω..... εξαφανίζεται!! χα-χα-χα Να'σαι καλά, πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΛατρεύω τις μαρμελάδες :D Θα την δοκιμάσω την συνταγή σου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την δοκιμάσεις κούκλα μου, είναι.... πεντανόστιμη!!! χα-χα-χα Φιλάκια!
Διαγραφή