Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κατασκευές με κοχύλια




Άμμος, βότσαλα, ξύλα της θάλασσας και φυσικά κοχύλια, τα απόλυτα "φετίχ" του καλοκαιριού. Από τις διακοπές και τις βόλτες στην παραλία, σίγουρα έχετε μαζέψει αρκετά κοχύλια. Σήμερα θα δούμε μαζί εύκολες κατασκευές για να τα αξιοποιήσουμε δημιουργικά......

1) Κορνίζες με κοχύλια 


Σε μια οποιοδήποτε κορνίζα ή καθρέπτη, μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε προσθέτοντας με σιλικόνη, κοχύλια περιμετρικά, δίνοντας έτσι navy look στο αντικείμενο. Μια απλή απλά πολύ εντυπωσιακή καλοκαιρινή κατασκευή!

2) Θαλασσινά κάδρα: 



Θα χρειαστείτε χαρτόνι, κόλλα, άμμο, κοχύλια σε διαφορετικά μεγέθη και ξύλινες ανοιχτές κορνίζες, χωρίς τζάμι. Κόψτε κομμάτια από χαρτόνι στο μέγεθος του εσωτερικού της κορνίζας, περάστε με πινέλο μια στρώση κόλλας ή ατλακόλ και κολλήστε 1-2 κοχύλια στο κέντρο και μερικά πολύ πολύ μικρότερα περιμετρικά. Καλύψτε το υπόλοιπο μέρος του χαρτονιού με άμμο "πατώντας" και "στρώνοντας" την με το χέρι σας για να σταθεροποιηθεί. Τοποθετήστε το χαρτόνι στην κορνίζα και συγκεντρώστε μερικά τέτοια ίδια καδράκια σ΄ένα σημείο του τοίχου.

3) Καλοκαιρινά μπουκάλια



Κάντε μ΄ένα αιχμηρό αντικείμενο μια τρύπα ή μια ελαφριά σχισμή στο πάνω μέρος του φελλού και σε διάμετρο και μήκος τέτοια ώστε να χωρά να στερεωθεί κάθετα το κοχύλι που θα χρησιμοποιήσετε.
Γεμίστε την σχισμή με μια δυνατή κόλλα και κολλήστε το κοχύλι στη θέση του, προσθέτοντας αν θέλετε πάνω του ακόμα μερικά μικρότερου μεγέθους. Είναι μια πολύ όμορφη κατασκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους μπουκάλι και όχι μόνο τα διακοσμητικά όπως π.χ σ΄αυτά του μπάνιου, στην κουζίνα για το μπουκάλι με το λάδι, το ξύδι κλπ.

4) Τραπέζι με κοχύλια


Δημιουργείστε ένα κεντρικό κομμάτι με μια μεγάλη γυάλα και κοχύλια διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και αποχρώσεων, σε κάθε περίπτωση όμως σχετικά μεγάλα. Επίσης μπορείτε στερεώστε κοχύλια σε κάποια σημεία περιμετρικά του τραπεζομάντηλου! Μ'ένα αιχμηρό αντικείμενο κάνουμε τρύπες στο πάνω μέρος μερικών κοχυλιών, περνάμε από την τρύπα το σκοινάκι, σταθεροποιούμε το κοχύλι πάνω του μ΄έναν κόμπο στο σημείο της τρύπας και τα στολίζουμε. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήστε πετσέτες ή και χαρτοπετσέτες με σχέδια από κοχύλια, πιατέλες με ανάλογο σχήμα κλπ.

5) Σελιδοδείκτες για το καλοκαίρι



Θα χρειαστείτε μόνο διακοσμητικό σκοινί ή κορδόνι που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη συσκευασίας. Κόψτε 6-7 κομμάτια σκοινί ή κορδόνι και κατά μερικά εκατοστά μεγαλύτερα απ΄όσο το μήκος του σελιδοδείκτη που θέλετε να κατασκευάσετε. Πλέξτε τα ή στρίψτε τα με το χέρι σας και κρατώντας τα όλα μαζί κάντε στο πάνω και κάτω μέρος τους από έναν γερό κόμπο. Στα σκοινάκια που εξέχουν από τον κόμπο στο κάτω μέρος της κατασκευής θα στερεώσετε μικρά κοχύλια, είτε κάνοντας στο κάθε ένα από μια τρύπα που θα περάσετε το σκοινάκι και θα το σταθεροποιήσετε επίσης μ΄έναν κόμπο, είτε κολλώντας το κοχύλι πάνω στο σκοινί με σιλικόνη.

6) Κοχύλια γλάστρες



Τέτοιου μεγέθους κοχύλια είναι μάλλον δύσκολο να εντοπίσετε σε κάποια παραλία, όμως θα τα βρείτε εύκολα στα καταστήματα με εποχιακά καλοκαιρινά είδη για το σπίτι. Απλά γεμίστε τα με χώμα και φυτέψτε τ'αγαπημένα σας λουλούδια! Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους φυτό αλλά πιο "φυσικά" θα δείξουν με κάποια απλώς πράσινα φυτά που το φύλλωμά τους θα μοιάζει με κάποιο είδος από εκείνα που υπάρχουν στον βυθό!

7) Κρεμαστά κοχύλια 


Θα χρειαστείτε κοχύλια σε διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και σχήματα και σκοινί ή πετονιά. Τρυπήστε τα κοχύλια στο πάνω μέρος και αρχίστε να τα περνάτε στο σκοινί ή την πετονιά στερεώνοντας πάνω τους το κάθε κοχύλι μ΄ένα κόμπο στο σημείο ακριβώς που τα έχετε τρυπήσει. Φτιάξτε μερικές τέτοιες σειρές και στη συνέχεια στερεώστε τες σε μια "βάση" από ένα ξύλο της θάλασσας ή οποιοδήποτε άλλο ξύλο και κρεμάστε την σ΄ένα σημείο μέσα ή έξω από το σπίτι.

8) Γιρλάντες από κοχύλια 



Απλά τρυπήστε μερικά κοχύλια στο πάνω μέρος και περάστε τα σ΄ένα κομμάτι διακοσμητικό σκοινί ή κορδόνι φτιάχνοντας μικρές γιρλάντες και χρησιμοποιώντας εναλλάξ μικρά και μεγαλύτερα μεγέθη κοχυλιών που να απέχουν μεταξύ τους αρκετά. Διακοσμήστε με τέτοιες γιρλάντες απλά γυάλινα φαναράκια, η εικόνα τους τη νύχτα φωτισμένη ελαφρά από το φως του κεριού είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Με τον ίδιο βέβαια τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερες διακοσμητικές γιρλάντες από κοχύλια, εξίσου εντυπωσιακές όπου κι αν τις τοποθετήσετε.

9) Κουτιά και καλάθια με κοχύλια


Στολίσετε ξύλινα κουτιά με κοχύλια στο φυσικό τους χρώμα ή και βαμμένα σε όποια άλλη απόχρωση. Όσο ίδιο εύκολη αν και είναι αυτή η ιδέα δίνει πάντα μια καλοκαιρινή αύρα  στο σπίτι μας! Αν τα κοχύλια που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ πολύ μικρά σε μέγεθος και η κατασκευή σας θα τοποθετηθεί ή θα κρεμαστεί κάπου και θα μείνει ακίνητη, αρκεί να περάσετε μια στρώση κόλλας στην επιφάνεια που θέλετε να διακοσμήσετε και στην συνέχεια να καλύψετε με τα κοχύλια.
Για μεγαλύτερου μεγέθους κοχύλια και κυρίως για χρήση σε αντικείμενα με καθημερινή χρήση που "ταλαιπωρούνται" περισσότερο θα χρειαστεί να κολλήσετε τα κοχύλια μ΄ένα θερμοκολλητικό πιστόλι, για μεγαλύτερη σταθερότητα.

10)  Κοχύλια κεριά


Για αυτή την κατασκευή θα χρειαστείτε αρκετά φαρδιά και μεγάλα κοχύλια. Αν σας φαίνεται δύσκολο να τα γεμίσετε με λιωμένο κερί και να βάλετε ένα φιτίλι στο κέντρο.... μπορείτε να βάλετε στα  κοχύλια μερικά ρεσώ!! Επίσης σ'ένα ξύλο της θάλασσας, σε οποιοδήποτε σχήμα, κολλήστε (με θερμοκολλητικό πιστόλι), μερικά μεγάλα και επίπεδα κοχύλια και βάλτε μέσα τους τα ρεσώ! Θα δημιουργείστε ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό κηροπήγιο, που θα μείνει σε όλους αξέχαστο!!

Καλή επιτυχία σε όποια κατασκευή επιλέξετε... και καλή διασκέδαση!

8 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραίες καλοκαιρινές προτάσεις
    διακόσμησης !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ELENA ΜΟΥ!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ!!!!!!ΤΕΛΕΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφες ιδέες, δροσερές και καλοκαιρινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες οι ιδέες πανέμορφες και πολύ καλοκαιρινές!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοχυλάκια πανέμορφα!!
    Πολύ όμορφες κατασκευές!!
    Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. yπεροχα κοχύλια μοναδικές δημιουργίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρήκα εδώ κοχύλια σε πολύ χαμηλές τιμές www.seashellshop.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή