Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Πεντανόστιμα Γεμιστά Σοκολατένια Αυγά!



Το Πάσχα πλησιάζει όλο και περισσότερο. Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο από σοκολατένια αβγά, τα οποία δεν χρειάζονται ψήσιμο; Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και να τα απολαύσετε με όλη την οικογένεια! Αυτά τα σοκολατένια αυγά κρύβουν μια νοστιμότατη έκπληξη στο εσωτερικό τους! Η παρακάτω συνταγή, απαιτεί λίγα υλικά και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!!

Για το σοκολατένιο κέλυφος θα χρειαστείτε:

1 φόρμα για σοκολατένια αυγά, σοκολάτα γάλακτος

Για τη γέμιση με κρέμα τυριού:

1 φλιτζάνι κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου, ¾ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, 2 κσ ζάχαρη, 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Για τον κρόκο από μάνγκο:

225 γρ. μάνγκο, 1/4 κούπα ζάχαρη
Πολτοποιούμε το μάνγκο να γίνει λεία κρέμα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μαζί με την ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε ψυγείο.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να μην είναι πολύ ρευστή γιατί θα τρέχει. Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την λιωμένη σοκολάτα, την αδειάζουμε στην φόρμα και αλείφουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού τα τοιχώματα των καλουπιών δημιουργώντας ένα στρώμα σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη να κρυώσει και να σκληρύνει πιο γρήγορα η σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε αλείφοντας και δεύτερο στρώμα σοκολάτας ώστε τα αυγά μας να έχουν χοντρό τοίχωμα και να μην μας σπάνε. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη να κρυώσει η σοκολάτα.


Ξεκολλάμε προσεκτικά τα αυγά από την φόρμα και τα ξαναβάζουμε μέσα για να τα γεμίσουμε με την κρέμα. Αυτό το κάνουμε για να μπορέσουμε να τα βγάζουμε εύκολα όταν θα είναι γεμάτα με την κρέμα. Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσίζκεικ και γεμίζουμε τα αυγά. Δεν τα παραγεμίζουμε!


Στο φαρδύ μέρος του αυγού βάζουμε από μία μεγάλη σταγόνα μαρμελάδας για να σχηματίσουμε τον κρόκο.


Βάζουμε γύρω γύρω από το αυγό λίγη λιωμένη σοκολάτα και ενώνουμε τα αυγά. Αν τρέξει σοκολάτα, με το δάχτυλο μας λειαίνουμε το περίγραμμα.


Βάζουμε στο ψυγείο να κολλήσουν και να σφίξουν τελειώς πριν τα καταναλώσουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.



Δείτε το παρακάτω βίντεο ώστε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία της παρασκευής τους βήμα-βήμα.




Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

(Πηγή: www.biggerbolderbaking.com)

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα γλυκιά μου! Όμορφο αποτέλεσμα μα λίγο..μπελαλίδικο βρε κοριτσάκι μου, το σκέφτηκα κι εγώ να πάρω καλούπι για αυγά για άλλο λόγο βέβαια..μα τελικά δεν το τόλμησα! Πάντως είναι μία πανέμορφη ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη ιδέα για μικρούς και μεγάλους !!! Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες , θα προλάβω φαντάζομαι να τα φτιάξω!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι φανταστικά!!! Εύγε για την ωραία πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικά!!!! Πολύ ωραία ιδέα!!!
    Ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τέλεια ιδέα είναι αυτή;; Α, θα τα δοκιμάσουμε σίγουρα, τα παιδιά θα ξετρελαθούν!
    Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή