Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

Βραχιόλι με κορδόνια και κουμπιά!

Θα χρειαστείς 2 χρωματιστά κορδόνια και μερικά κουμπιά.

Κόψε 60 εκατοστά από το πρώτο χρωματιστό κορδόνι (κόκκινο), δίπλωσέ το στη μέση και πέρασε το μεγάλο κουμπί που θα γίνει το κούμπωμα του βραχιολιού. Κόψε περίπου 2 μέτρα από το δεύτερο κορδόνι (άσπρο) και βάλτο δίπλα στο πρώτο, ώστε η μια άκρη του να φτάνει στο τέλος του πρώτου κορδονιού (30 εκατοστά).

Πιάσε τα 3 μέρη των κορδονιών (τα 2 κόκκινα και τη κοντή πλευρά του άσπρου) και με τη μακρυά πλευρά του άσπρου άρχισε να τυλίγεις γύρω τους.

Τύλιξε για 2-3 εκατοστά και πέρασε το επόμενο κουμπί. Συνέχισε να τυλίγεις και ταυτόχρονα να σπρώχνεις το κορδόνι ώστε να καλύψει το τμήμα κάτω από το κουμπί. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να περάσεις όσα κουμπιά θέλεις.

Όταν θα φτάσεις 4 εκατοστά πριν από το τέλος (έχοντας μετρήσει το χέρι σου για να δεις πόσο μακρύ θα βγει το βραχιόλι), δίπλωσε την μια άκρη του κόκκινου κορδονιού...... και άρχισε να τυλίγεις ώστε να καλύψεις και τα 4 μέρη του κορδονιού. Όταν το έχεις καλύψει αρκετά, μπορείς να κόψεις το κορδόνι που εξέχει και να σπρώξεις το τυλιγμένο κορδόνι ώστε να μην φαίνεται κενό.

Συνεχίζεις να τυλίγεις και λίγο πριν το τέλος κόβεις και το δεύτερο κομμάτι του κόκκινου κορδονιού και συνεχίζεις να τυλίγεις για λίγο ακόμη. Μόλις φτάσεις στο τέλος (θυμήσου να αφήσεις αρκετή θηλιά ώστε να περνάει από εκεί το μεγάλο κουμπί), δέσε κόμπο τα 2 λευκά κορδόνια.

Αν θέλεις περνάς και 2 χάντρες στο τέλος των λευκών κορδονιών και το βραχόλι σου είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου