Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικο κεϊκ

Υλικά:
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
500 γρ. χουρμάδες και δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια χοντροκομμένα
100 γρ. κερασάκια γλασέ χοντροκομμένα
150 γρ. βούτυρο
4 αυγά χτυπημένα
150 γρ. ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 κ.γλ. μπέικιν
200 γρ. καρυδόψιχα και αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη

Για τη διακόσμηση:
Ολόκληρα αμύγδαλα, καρύδια κομμένα στη μέση, κερασάκια γλασέ και λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Αναμιγνείετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο από το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά μαζί με τα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες, μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάτε το υπόλοιπο βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα, τα κερασάκια και τα αμύγδαλα με τα καρύδια. Ρίχνετε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνετε 2 ώρες στους 180 βαθμούς έχοντας το γλυκό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Όταν είναι έτοιμο το αλείφετε με μαρμελάδα και το διακοσμείτε με τους ξηρούς καρπούς και τα κερασάκια.....
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου