Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Γεμιστά σοκολατένια χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά:
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας σκόνη κακάο
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
3/4 κούπας βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού βανίλια

Γέμιση:
2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
1/3 κούπας βούτυρο μαλακό
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές σούπας χυμός πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν και το αλάτι σε μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ τα 2 είδη ζάχαρης και το βούτυρο, να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε μέσα τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτουμε και τη βανίλια. Αδειάζουμε σιγά το μίγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει απαλή ζύμη.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλο και με κουπ πατ χριστουγεννιάτικα κόβουμε σχήματα φροντίζοντας πάντα να κόβουμε ζυγό αριθμό από κάθε σχήμα.Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο για 8 με 10 το πολύ λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε με κορνέ με την κρέμα την οποία έχουμε φτιάξει χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν πηχτή κρέμα!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου