Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κάδρο μαγνήτης!



Εάν είσαι κι εσύ όπως εγώ φρικιό με την οργάνωση, τότε αυτή η ιδέα για να φτιάξεις μόνος σου ένα μαγνητικό κάδρο όπου μπορείς να βάλεις όλα τα σημαντικά χαρτάκια που αλλιώς περιφέρονται επάνω στο γραφείο σου θα σε ενθουσιάσει! Την βρήκαμε στο blog Scattered Thoughts of a Crafty Mom και είναι τέλεια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε και την καινούργια μαγνητική μπογιά της Martha! Δες πως.

Για να φτιάξεις το δικό σου κάδρο μαγνήτη θα χρειαστείς:

- Μια κορνίζα που σου αρέσει
- Ακρυλικά χρώματα και πινέλο
- Κοντραπλακέ
- Χαρτί scrapbooking
- Κόλλα
- Μαγνητική μπογιά
- Πινέλο σφουγγαράκι
- Μαγνήτες

Ξεκινάς κόβοντας το κόντρα πλακέ σου σε μέγεθος που να ταιριάζει με την κορνίζα σου. Μπορείς έτσι να φτιάξεις όσο μεγάλο ή μικρό κάδρο σου αρέσει. Μετά μπορείς να βάψεις την κορνίζα σου εάν είναι σε κάποιο χρώμα που δεν σου αρέσει ώστε να στεγνώνει εν τω μεταξύ. Συνεχίζεις βάφοντας με την μαγνητική μπογιά σου το κόντρα πλακέ. Ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως χρειάζονται 2-3 στρώσεις. Αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά!

Μετά περνάς μια λεπτή στρώση της κόλλας σου με το πινέλο σφουγγαράκι επάνω στο κόντρα πλακέ (από την πλευρά της μαγνητικής μπογιάς) και κολλάς το χαρτί scrapbooking που έχεις διαλέξει. Το ισιώνεις καλά να μην έχει φουσκάλες και το γυρίζεις ανάποδα με βάρος επάνω του μέχρι να στεγνώσει καλά. Το κόντρα πλακέ σου είναι έτοιμο να μπει στην κορνίζα του. Φρόντισε να το στερεώσεις με κανένα καρφάκι εάν δεν έχει ήδη δοντάκια που στηρίζουν το τζάμι.

Έτοιμο! Μην ξεχάσεις να φτιάξεις και μικρούς μαγνήτες για να τους χρησιμοποιείς για τα χαρτάκια σου. Στο άρθρο του Scattered Thoughts of a Crafty Mom έχει μια ωραία ιδέα για να κολλήσεις στα μαγνητάκια σου λουλουδάκια ή ό,τι άλλο διακοσμητικό θέλεις! Καλή επιτυχία!

(Πηγή: http://www.ftiaxto.gr)

2 σχόλια: