Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αντηλιακό παντού και πάντα!


Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.



Η γήρανση του δέρματος εξαρτάται από το DNA του κάθε ανθρώπου και από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ο ήλιος είναι ο βασικότερος περιβαλλοντικός παράγοντας που συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας του, αντιμετωπίζει διαφορετικό πρόβλημα με τη φωτογήρανση. Η μόνη λύση για να αντιμετωπίσετε τον ήλιο και να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από την πρόωρη γήρανση είναι τα αντηλιακά.

Είναι λάθος να βάζετε αντηλιακό μόνο όταν πηγαίνετε στην παραλία. Κάθε φορά που εκτίθεστε στον ήλιο πρέπει να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τόσο στο σώμα σας όσο και στο πρόσωπό σας.

Σίγουρα οι περισσότερες αμελείτε το αντηλιακό όταν βγαίνετε το πρωί έξω από το σπίτι σας. Θα πρέπει λοιπόν να μάθετε ότι η επιδερμίδα σας αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση με αυτήν όταν είστε στην παραλία. Ακόμα και όταν οδηγείτε πρέπει να έχετε προστατέψει την επιδερμίδα σας. Με την αντανάκλαση του ήλιου η κατάσταση είναι εξίσου σοβαρή.

Πρέπει λοιπόν να φοράτε αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι σας. Φροντίστε να το φορέσετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έξοδό σας. Αν διαβάσετε τις οδηγίες, θα δείτε ότι το συμβουλεύουν και οι ειδικοί.

Καλύψτε λοιπόν το πρόσωπό σας, το λαιμό σας, το ντεκολτέ σας, τα χέρια σας, όλα τα μέρη του σώματός σας που δεν καλύπτονται. Επιλέξτε αντηλιακά με υψηλό δείκτη για το καλό της επιδερμίδας σας.

Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα προβλήματα και τα σημάδια γήρανσης που έχουν προκληθεί από τον ήλιο θα εμφανιστούν έμμεσα και όχι άμεσα.Προστατευτείτε λοιπόν για να προλάβετε τις αρνητικές συνέπειες

Εξεταστείτε δωρεάν για μελάνωμα ή καρκίνο του δέρματος. Μην ξεχνάτε ότι η πρόληψη σώζει ζωές!



Η εβδομάδα από τις 27 έως τις 31 Μαϊου είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και συγκεκριμένα είναι η «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος». Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.
Όσοι επιθυμείτε να εξεταστείτε μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσετε τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσετε ραντεβού. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό γιατρό, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα βρείτε οδηγίες για αυτοεξέταση και χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών).

Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), οργανώνει από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε 30 χώρες της Ευρώπης.

Αποκλειστικός υποστηρικτής της εκστρατείας για 7η συνεχή χρονιά είναι τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay. Η La Roche-Posay υποστηρίζει επιπρόσθετα την πρόληψη από τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου, παρέχοντας στους δερματολόγους συνεχή ιατρική ενημέρωση πάνω στη φωτοβιολογία (www.uv-damage.org), και ενημερώνοντας το ευρύ κοινό για την σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο (www.myskincheck.gr).

(Πηγή: www.jenny.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου