Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πασχαλινή διακόσμηση




Για να δημιουργήσουμε μία εορταστική διάθεση και να ομορφύνουμε το «λαμπριάτικο» τραπέζι, το χώρο που θα φιλοξενήσει εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν έχουμε αγοράσει «πασχαλινά διακοσμητικά», μπορούμε να αξιοποιήσουμε διακοσμητικά στοιχεία και υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι για να δώσουμε μία διαφορετική “νότα” στο χώρο.

Δείτε μερικές ιδέες που συγκεντρώσαμε για την διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού που μπορούν να δώσουν λύσεις ακόμα και στους πιο απροετοίμαστους!

- Χρησιμοποιήστε αυγοθήκες που έχετε στην κουζίνα σας, τσόφλια αυγών και φυσικά άνθη και δημιουργήστε πρωτότυπες συνθέσεις για το τραπέζι



- Εναλλακτικά, γεμίστε αυγοθήκες με πολύχρωμα καραμελάκια (jelly beans) και άνθη από μαργαρίτες ή άλλα λουλούδια που θα βρείτε στη βεράντα σας, για να δώσετε χρώμα & ομορφιά από τη φύση στο τραπέζι των αγαπημένων σας.


- Βγάλτε από τα ντουλάπια τα σφηνοπότηρά σας, τοποθετήστε στο κέντρο τους ένα άνθος μαργαρίτας (αφού έχετε αφαιρέσει το κλαδί της), ακουμπήστε προσεκτικά ένα ρεσό στο κέντρο του και δημιουργήστε ένα λουλουδάτο και ατμοσφαιρικό ντεκόρ για κάθε καθείμενο στο τραπέζι.


- Τοποθετήστε ένα απλό κερί σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, στολίστε το με φυσικά άνθη και δημιουργήστε μία ατμοσφαιρική εστία στο επίκεντρο του πασχαλινού γεύματος.


- Σε ένα μεγάλο βάζο τοποθετήστε μερικά διακοσμητικά κλαδιά και κρεμάστε μερικά διακριτικά ανοιξιάτικα και πασχαλινά στοιχεία. Πολλά από αυτά μπορείτε να τα εξασφαλίσετε, χρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας παλιά πασχαλινά στολίδια που έχετε στα ντουλάπια σας. Ή γιατί όχι - διακοσμήστε τα με διακοσμητικά στοιχεία που μπορείτε να φτιάξτε μόνοι σας από ύφασμα ή felt! Δείτε πώς... εδώ purlbee.com & εδώ countryliving.com!

10

- Μια βάση για μίνι-cupcake μπορεί εύκολα ν'αναδιαμορφωθεί ανάλογα με την περίσταση! Απλά χρησιμοποιείτε μικρά γλαστράκια γεμάτα με τ'αγαπημένα σας λουλούδια και πολύχρωμα βαμμένα αυγά!



- Αυτοσχεδιάστε χρησιμοποιώντας «εναλλακτικά» βάζα, όπως ένα μεταλλικό ποτιστήρι ή καλάθια και γεμίστε τα μ'άνθη για να πλημμυρίσετε το σπίτι σας με χρώμα και μυρωδιές από τη φύση.


- Τέλος, στολίστε τις πετσέτες που θα τοποθετήσετε στις θέσεις των καλεσμένων σας με κορδέλες και λουλούδια, ή γιατί όχι και με χάρτινα πασχαλινά καρτελάκια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας επισημαίνοντας ακόμα και τη θέση του καθενός στο τραπέζι.



1 σχόλιο: