Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κασπώ από χαρτόνι και χαρτί περιτυλίγματος!



Έχει την όψη ψάθας κι όμως δεν πρόκειται παρά για μια χαρτονένια κατασκευή "ντυμένη" με λωρίδες από καφέ χαρτί περιτυλίγματος, που θα το βρείτε με το μέτρο ή σε κόλες μεγάλων διαστάσεων σε όλα τα καταστήματα με είδη συσκευασίας.

Είναι ένα ιδιόμορφο κασπώ, χωρίς πάτο, που απλώς θα τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε σημείο και μέσα του θα βάλετε ένα ή περισσότερα γλαστράκια.

Κόψτε από ένα οποιοδήποτε χαρτόκουτο, 4 ίσα παραλληλόγραμμα κομμάτια (σαν φαρδιές λωρίδες) σε μήκος και πλάτος, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχει το κασπώ.



Λυγίστε το χαρτόνι ώστε να πάρει ελαφρά καμπύλο σχήμα και ενώστε μεταξύ τους τα 4 κομμάτια χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία.



Κόψτε λωρίδες από το χαρτί περιτυλίγματος σε τέτοιο μήκος που η κάθε μία να επαρκεί να καλύψει ακριβώς την περίμετρο του κασπώ.



Τσαλακώστε αρχικά ακανόνιστα το χαρτί, στρίψτε το με το χέρι για να αποκτήσει όψη κοτσίδας-σχοινιού και ξεκινήστε να κολλάτε τις χάρτινες "κοτσίδες" πάνω στην επιφάνεια του χαρτονιού με την βοήθεια κολλητικής ταινίας, κόλλας ή με θερμοκολητικό πιστόλι.



To μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε, η πρώτη λωρίδα στο πάνω μέρος να εξέχει ελάχιστα από την κόχη του χαρτονιού και όλες οι υπόλοιπες "κοτσίδες" να εφάπτονται μεταξύ τους χωρίς το παραμικρό κενό, έτσι ώστε σε κανένα σημείο να μην διακρίνεται το χαρτόνι). 

Μπορείτε φυσικά αν δώσετε σε τέτοιου είδους κατασκευές όποιο σχήμα εσείς θέλετε, ενώνοντας στο αρχικό στάδιο τα κομμάτια του χαρτονιού σε τετράγωνο, παραλληλόγραμμο ή όποιον άλλο σχηματισμό, όπως και αντί για τον χάρτινο σκελετό να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μικρό ή μεγαλύτερο αντικείμενο (κονσερβοκούτι, βαζάκι, ένα απλό μεταλλικό κασπώ κλπ) που απλώς με κολλητική ταινία ή κόλλα θα επενδύσετε την επιφάνειά του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με λωρίδες από καφέ χαρτί περιτυλίγματος.  



Και στην μια και στην άλλη περίπτωση, πρόκειται για πραγματικά πολύ απλές και όμορφες δημιουργίες, έχουν πραγματικά ψάθινη όψη, το κόστος τους είναι σχεδόν μηδενικό κι αν θέλετε να αυξήσετε την αντοχή τους στο χρόνο μπορείτε στο τέλος να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό βερνίκι σε σπρέι που θα αδιαβροχοποιήσει ελαφρά το χαρτί και θα σας επιτρέπει να το καθαρίζεται με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι. Καλή επιτυχία!

(Πηγή: soulouposeto.blogspot.gr)

13 σχόλια:

  1. Είναι υπέροχο! Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι καταπληκτική ιδέα !!!
    Είναι πανέμορφο !!!! Καλό απόγευμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία ιδέα!!!
    Καλό βράδυ
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ εντυπωσιακή κατασκευή!!!!!!
    Θα το δοκιμάσω!!!!!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτη ιδέα από το τίποτα! Και μπορείς να φτιάξεις τόσα πολλά πράγματα! Μπράβο!
    Καλημέρα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω γίνει φαν του μπλοκόσπιτου σου γιατί κάθε φορά βλέπω κάτι το καινούργιο..φανταστικό αυτό με το χαρτί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Ομορφη, απλή και εύκολη ιδέα!!!!!!!!!!!
    Ευχαριστούμε, Ελενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bρε ΄Ελενα που τα βρίσκεις αυτά ; Κάθε φορά εμπλουτίζεις δυνατα τις γνώσεις μου! Πολλά από αυτά με ενδιαφέρουν πολύ και άλλα με βοηθούν να φέρω σε πέρας τις ελλειμματικές μου ιδέες!! Πρωινά φιλάκια αγάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχο!!!! Πολύ ωραία ιδέα και εύκολη!!! Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ευχαριστώ πολύ αγαπημένες μου για τα υπέροχα σχόλιά σας...... Πολλά φιλιά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύκολη και πολύ πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή