Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Τιραμισού με γιαούρτι

Υλικά:
125 γραμμ. έτοιμο δυνατό καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο
200 γραμμ. τυρί κρέμα
200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές ρούμι
1 1/2 κουτ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι
12 μπισκότα σαβαγιάρ
κακάο
ζάχαρη
φρούτα για το στόλισμα

Εκτέλεση:
Ρίξτε σ' ένα μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, 2 κουταλιές γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε. Χτυπήστε το ασπράδι με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την προσεκτικά στο μείγμα με το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει.
Ζεστάνετε λίγο τον καφέ, προσθέστε τη μία κουταλιά γάλα, λίγη ζάχαρη και ρίξτε τον καφέ σ' ένα ταψάκι. Βρέξτε ελαφρά 3 σαβαγιάρ βουτώντας τα στον καφέ και στρώστε τα στον πάτο μιας φόρμας με στεφάνι που ανοίγει. Συνεχίστε μέχρι να καλύψετε όλο τον πάτο της φόρμας. Ρίξτε στη φόρμα την κρέμα, ισιώστε την επιφάνειά της και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι να πήξει (περίπου 8 ώρες).
Πασπαλίστε το τιραμισού με άφθονο κακάο και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου