Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Τάρτα με λαχανικά

Υλικά:
180 γραμμ. αλεύρι
90 γραμμ. βούτυρο
μία κουταλιά δεντρολίβανο και θυμάρι

Για τη γέμιση:
5 κολοκυθάκια
250 γραμμ. μανιτάρια
4 αυγά
5 κουταλιές παρμεζάνα
2 κουταλιές έμενταλ
100 ml κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τη ζύμη με τα υλικά. Πλύντε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε ροδέλες. Καθαρίστε, πλύντε και σκουπίστε τα μανιτάρια. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τηγανίστε τα για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάλτε στη φωτιά ένα άλλο τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο σκόρδο. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίξτε τη ζύμη σε δίσκο μεγαλύτερο από τη φόρμα. Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 20-22 εκ. και ντύστε τη με το φύλλο. Τσιμπήστε το με ένα πιρούνι, στρώστε πρώτα το μείγμα των αυγών, σκεπάστε με τα λαχανικά και ψήστε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά. Σερβίρετέ τη χλιαρή... και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου