Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

Φράουλα - Γλυκό του κουταλιού

Συστατικά:
• 1 1/2 κιλό φράουλες
• 1 κιλο ζάχαρη
• 1/2 λεμόνι

Οδηγίες:
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και πλένουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις με την ζάχαρη. Τις αφήνουμε έτσι για 12 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα θα βράσουμε το γλυκό για 3 λεπτά, ξαφρίζοντάς το, το βγάζουμε από την φωτιά, και το αφήνουμε έτσι άλλες 12 ώρες. Μετά στραγγίζουμε, και βράζουμε μόνο το σιρόπι για 10 λεπτά μέχρι να δέσει... Προσθέτουμε τις φράουλες και το χυμό από μισό λεμόνι, ξαφρίζουμε πάλι, και το βγάαζουμε από την φωτιά. Όταν κρυώσει το βάζουμε σε βαζάκια. (Τα βαζάκια πρέπει να είναι στεγνά και αποστειρωμένα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου