Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Κανόνες συμφιλίωσης με το κορμί σου!

Πάντα αντιμετώπιζες έντονο πρόβλημα με το αυξημένο βάρος, τα περιττά κιλά και την όχι και τόσο ιδανική σιλουέτα σου. Μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσεις την λευκή σημαία της ειρήνης στον πόλεμο με το κορμί σου και να υπακούσεις στις 12 εντολές για ένα σώμα και ένα ένα μυαλό γεμάτο υγεία.
Κάθε φορά που οι αμφιβολίες σου για το κορμί που διαθέτεις, έρχονται να στοιχειώσουν τη ζωή σου, επανάλαβε τις παρακάτω εντολές στον εαυτό σου:

1. Να θυμάσαι ότι ο ήλιος δεν θα σταματήσει να ανατέλλει και η γη δεν θα σταματήσει να γυρίζει, απλά επειδή έφαγες μισή πίτσα και ένα μπολ χτες το βράδυ. Τα παραπτώματα μιας τρελής βραδιάς διατροφικής κρεπάλης.

2. Ποτέ μην κατηγορείς το σώμα σου για την άσχημη ημέρα που πέρασες στο γραφείο ή στο σπίτι. Η αιτία του κακού είναι αλλού και το γνωρίζεις καλά!

3. Σταμάτα να συμμετέχεις σε γελοίες συζητήσεις όπου οι αναρεξικές φίλες σου συγκρίνουν το υποτίθεται παχουλό κορμί τους και βρίσκουν ελαττώματα η μία στο σώμα της άλλης.

4. Ποτέ μην επιτρέπεις να σε επηρεάζουν αρνητικά τα άσχημα σχόλια κάποιου άλλου για το σώμα ή την εμφάνισή σου. Σημασία δίνουμε μόνο στην καλοπροαίρετη και δημιουργική κριτική.

5. Σταμάτα να κρτικάρεις φίλους, γνωστούς κι αγνώστους μόνο βάσει του σώματός ή της εικόνας τους, γιατί δεν θα ήθελες να το κάνουν κι εκείνοι με εσένα.

6. Δώσε βάση στα απίστευτα πράγματα που κάνεις κάθε μέρα με τη βοήθεια του σώματός σου και τους δίνεις λίγη σημασία: περπατάς, σκέφτεσαι, μιλάς, αναπνέεις...

7. Κλείσε την ένταση σε αυτή την μικρή διαβολική φωνούλα που μιλάει μέσα στο κεφάλι σου και κακοχαρακτηρίζει το κορμί σου, άρα κι εσένα. Ο χειρότερος εχθρός σου είναι ο κακός εαυτός σου.

8. Κάθε φορά που βλέπεις ένα αψεγάδιαστο σώμα ή πρόσωπο στην τηλεόραση και τα περιοδικά, μην ξεχνάς ότι αυτό που βλέπεις είναι αποτέλεσμα δίαιτας, φωτισμού και αρκετού photoshop.

9. Θυμήσου ότι ακόμα και η γυναίκα με το τέλειο κορμί που θαυμάζεις (είτε είναι μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια) και θα ήθελες να έχεις το σώμα της, έχει συγκεκριμένα ψεγάδια πάνω της που και η ίδια σιχαίνεται.

10. Δείξε το σεβασμό που πρέπει στο σώμα σου, τρέφοντας το σωστά, γυμνάζοντάς το αρκετά και αφήνοντάς το να ξεκουραστεί, όταν πρέπει.

11. Κατανόησε ότι αυτό που αντικατοπτρίζει ο καθρέπτης είναι μια αντανάκλαση της εξωτερικής σου εικόνας και όχι αυτού που πραγματικά είσαι.

12. Αποδέξου ότι είσαι όμορφη έτσι όπως όπως είσαι αυτή τη στιγμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου