Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

5+1 Ιδέες για να διακοσμήσετε με φυτά το μπαλκόνι σας




Τώρα που πλέον καλοκαίριασε είναι η κατάλληλη περίοδος για να ασχοληθούμε με τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Μιας λοιπόν και οι περισσότεροι από εμάς ζούμε στην πόλη και δεν μπορούμε να έχουμε τον κήπο που θα θέλαμε για περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να φέρουμε τον κήπο στα μπαλκόνια μας. Απλά αντικείμενα αλλάζουν χρήση και μας δίνουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα.....

1. Η παλιά γνώριμη και πάντα χρηστική παλέτα, μπορεί να μετατραπεί σε έναν κατακόρυφο κήπο για τα φυτά μας, ο οποίος μας παρέχει άνεση στο χώρο καθώς καλύπτει μία μικρή σχετικά επιφάνεια.



2. Μία υφασμάτινη παπουτσοθήκη μπορεί να γίνει και αυτή εύκολα ένας κατακόρυφος κήπος, με της θήκες της να παίρνουν τη θέση των γλαστρών.



3. Τα βάζα από μαρμελάδα, μαγιονέζα, μέλι κλπ. μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια, η οποία θα έχει στερεωθεί στον τοίχο, και μέσα σε αυτά να φυτέψουμε τα μυρωδικά μας.





4. Μεγάλες κούπες και κανάτες τσαγιού είναι μία ακόμα καλή επιλογή για να διακοσμήσουμε με φυτά το τραπεζάκι του μπαλκονιού μας.





5. Τα ξύλινα καφάσια των κρασιών δίνουν και αυτά μία πιο ιδιαίτερη εικόνα στο μπαλκόνι και στα φυτά μας.



Και μία ιδέα για έναν διαφορετικό τρόπο χρήσης των γλαστρών, είναι να τοποθετήσετε τη μία πάνω στην άλλη δίνοντας τους έτσι ύψος.



4 σχόλια:

  1. Καταπληκτικές ιδέες,μου άρεσαν πάρα πολύ! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Πολύ όμορφες όλες οι ιδέες!Ειδικά αυτή με την κόκκινη παλέτα τη λάτρεψα!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΔΟΜΑΔΑ..ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ..ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΧΟΥΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή