Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Χρόνια πολλά....


Ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα μπουκέτο ευχές..... Κάθε λουλούδι είναι και μια ευχή και εύχομαι κάθε μία της να γίνει αληθινή!



Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα με υγεία, ευτυχία, χαρά, αγάπη & ότι άλλο επιθυμείτε!

Στην περσινή ανάρτηση (http://elena-fantasia.blogspot.gr/2012/05/blog-post_21.html) έγραψα λίγα λόγια για τον βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την εύρεση του Τίμιου Σταυρού. Φέτος σκέφτηκα να σας κεράσω ένα δροσερό λικέρ φράουλας και σπιτικό παγωτό σοκολάτας.... και φυσικά να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις φανταστικές και εύκολες συνταγές!!

Λικέρ φράουλα



Υλικά: Φράουλες καθαρισμένες 1 kg, Βότκα 700ml, Ζάχαρη 500gr

Εκτέλεση: Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Τις περιχύνουμε με την βότκα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε 3 ημέρες. Στο διάστημα αυτό οι φράουλες ασπρίζουν. Μετά αφαιρούμε τις φράουλες, σουρώνουμε το υγρό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μπολ 2 ημέρες σε σκιερό μέρος. 2 με 3 φορές την ημέρα φροντίζουμε να ανακατεύουμε το περιεχόμενο. Μετά από 2 ημέρες το λικέρ είναι έτοιμο. Σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

Παγωτό με γεύση σοκολάτα



Υλικά: 200 γρ. κουβερτούρα, 2 φλιτζ. γάλα εβαπορέ, 3 αυγά, 1 φλιτζ. ζάχαρη, 1 βανίλια, λίγο αλάτι

Διαδικασία: Λιώνετε την κουβερτούρα με το 1 φλιτζ. γάλα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και με λίγο αλάτι. Προσθέτετε τη βανίλια και τη ζεστή σοκολάτα, ενώ ανακατεύετε. Προσθέτετε το δεύτερο φλιτζ. γάλα και βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη.

Όσες ευχές απλόχερα οι άλλοι θα σας πούνε, εγώ ευχή σας εύχομαι αληθινές να βγούνε.... Να περάσετε όλοι υπέροχα και να χαίρεστε τους αγαπημένους σας! 

10 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλάσου εύχομαι,με αγάπη,υγεία και ευτυχία!Ευχαριστούμε πολύ για το κέρασμα!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά!!!!Τέλειο το κέρασμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Έλενα!!!!Υπέροχα τα κεράσματα!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eλενάκι μου, χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα, από καρδιάς σου εύχομαι ότι επιθυμείς!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΓΑΠΩ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΟΤΑ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ ΔΕΝ ΗΠΙΑ ΠΟΤΕ ΜΟΥ
    Η ΕΥΧΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια σου πολλά και καλά, Έλενά μου!!! Και πάντα με υγεία!!!!
    Υπέροχο το κέρασμά σου! Και του χρόνου!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια σου πολλά.. Εύχομαι υγεία πάνω απ'όλα και όλα τα άλλα θα έρθουν στην ζωή σου!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά και καλά σου εύχομαι για τη γιορτή σου. Ευχαριστούμε για το κέρασμα. Θα δοκιμάσω να φτιάξω το λικέρ φράουλα. πολύ ενδιαφέρον συνταγή. Μετά το φυλάμε στο ψυγείο το λικεράκι; ή δεν χρειάζεται;
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις υπέροχες ευχές σας.... Να'στε καλά και ότι καλύτερο εύχομαι και για σας! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή