Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πανεύκολη πίτσα ρολό...από την Αργυρώ




Υλικά για τη ζύμη: 2½ φλ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα, ½ κ.γλ. θυμάρι, ½ κ.γλ. ρίγανη, 1 κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση: ½ φλ. τσαγ. σάλτσα ντομάτας (στεγνή, χωρίς πολύ ζουμί), 4 φέτες ζαμπόν
2 φλ. τσαγ. τριμμένη μοτσαρέλα (ή άλλο κίτρινο τυρί), 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη: σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Σε αυτό το σημείο θα κολλάει λίγο.

Παίρνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά).

Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα, απλώνουμε πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το τυρί και την πιπεριά. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 14 φέτες.

Με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω αραδιάζουμε τα κομμάτια σε λαδωμένο (καλύτερα αντικολλητικό) σκεύος. Ψήνουμε την πίτσα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30΄. Αν η σάλτσα μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ώστε να ρουφήξει τα πολλά υγρά. Καλή επιτυχία! 

2 σχόλια:

  1. καλώς σε βρήκα!!πολύ όμορφο το blog σου...έψαχνα ιδέες για το αν μπορώ να κάνω decoupage σε κούπα αλλά να τη χρησιμοποιώ κιόλας...αν βάλω πάνω απο τη χαρτοπετσέτα και βερνίκι δε γίνεται αδιαβροχο?δε περιμένω και στο σπιτάκι μου...το blogoσπιτάκι μου...χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Peggy μου και καλώς ήρθες! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Βεβαίως και γίνεται με το βερνίκι η κούπα αδιάβροχη, το έχω κάνει και γω!! Με χαρά θα σε βοηθήσω σε ότι άλλο χρειαστείς! Και φυσικά θα περάσω και από το δικό σου blog.... Να'σαι καλά... φιλιά!

      Διαγραφή