- Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά έλαια, όπως το αμυγδαλέλαιο και το ελαιόλαδο, θα δώσουν την απαραίτητη τροφή που χρειάζονται τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου. Άπλωσε το λάδι με κινήσεις μασάζ από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών σου. Βρέξε μια πετσέτα με καυτό νερό, στίψε τη καλά και τύλιξε τα μαλλιά σου. Άφησέ τη 1-2 ώρες ανάλογα πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σου και μετά λούσου με ζεστό νερό.
- Για τέλεια κυματιστά μαλλιά προσθέστε σε μια άδεια συσκευασία σπρέι, μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι, 225ml χλιαρό νερό και 10 σταγόνες οργανικό αιθέριο έλαιο λεβάντας, ανακατέψτε τα καλά και ψέκασε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά.
- Αν υποφέρεις από έντονη λιπαρότητα φτιάξε μια μάσκα γιαουρτιού την οποία και θα εφαρμόζεις μια φορά την εβδομάδα. Σε ένα μπολ ανέμειξε 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας baking soda και άλλη μια φρέσκο χυμό λεμονιού. Απλώστε τη μάσκα από τη ρίζα έως τις άκρες και αφήστε τα συστατικά να δράσουν για σαράντα λεπτά. Επίσης, βράσε φύλλα μέντας και άσε το αφέψημα να κρυώσει. Σούρωσε και ξέβγαλε τα μαλλιά σου με αυτό. Η μέντα έχει εξαιρετικές ιδιότητες στην απορρόφηση της λιπαρότητας.
- Για βαθιά ενυδάτωση στα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά άπλωσε μια μάσκα με αβοκάντο και μπανάνα. Πολτοποίησε σε ένα μπολ 3 ώριμα αβοκάντο και 1/2 μπανάνα. Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Εφάρμοσε το μείγμα από τις ρίζες έως τις άκρες με κινήσεις μασάζ, τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και άφησε τα συστατικά να δράσουν για περίπου μια ώρα.
- Διατήρησε τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών σου απλώνοντας τη λοσιόν που θα έχεις φτιάξει από μισό ποτήρι ξύδι και παγωμένο νερό.
- Αν έχεις ξηροδερμία και ερεθισμένο τριχωτό τότε ανακάτεψε 2 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές νερό. Κάνε μασάζ στο κεφάλι και άφησε το μείγμα να δράσει για 20'. Μπορείς να το εφαρμόζεις κάθε 15 ημέρες. Το λεμόνι αφαιρεί τις λευκές νιφάδες και το ελαιόλαδο ενυδατώνει και καταπραΰνει.
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012
Πως να περιποιηθείς τα μαλλιά σου με φυσικά συστατικά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου