Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στόχοι ευεξίας για το 2012!!


Ξεχάστε τα υλικά αγαθά και το 2012 βάλτε στόχο να φροντίσετε περισσότερο τον εαυτό σας. Δεν του αξίζει;

Λοιπόν πάμε! Το 2012 υπόσχομαι να:
-Είμαι αισιόδοξη: Τα θετικά συναισθήματα είναι γνωστό, ότι έχουν σχετιστεί με την καλή υγεία. Βάλτε λοιπόν φρένο στις αρνητικές- τοξικές σκέψεις, οι οποίες μόνο να βλάψουν μπορούν τη διάθεση και την υγεία σας. Συμμαχήστε με τον εαυτό σας και πείτε «μπορώ να τα καταφέρω». Επιπλέον, μην εξαπολύετε εναντίον του εαυτού σας κατηγορίες τις οποίες –ποτέ- δεν θα τολμούσατε να πείτε σε ένα φίλο ή συνεργάτη που σέβεστε. Ξέρετε, ο εαυτός σας ακούει, πληγώνεται και δεν του αρέσει καθόλου.
-Προσέξω τη διατροφή μου: Όταν ήμασταν μικρότερες σε ηλικία,  ο οργανισμός μας έκαιγε σε ταχύτητα dt πίτσες, σουβλάκια, κρέπες, προφιτερόλ, κλπ. Όχι όμως τώρα. Τώρα λοιπόν που ξέρετε, προσέξτε και δείξτε σεβασμό στον οργανισμό σας, εφοδιάζοντάς τον με τροφές που θα τον βοηθήσουν να είναι υγιής και ισορροπημένος. Και μπορεί να σας ακούγεται κουραστικό, αλλά «ναι», τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία.
-Αγαπήσω τις καμπύλες μου: Μην κατηγορείτε συνεχώς το σώμα σας επειδή γεννηθήκατε έχοντας ένα σώμα σε σχήμα αχλαδιού ή μήλου. Μην προσπαθείτε να μοιάσετε σε μοντέλα που βλέπετε στα περιοδικά και μην υποβάλλετε τον εαυτό σας σε στερητικές-εξαντλητικές δίαιτες.
-Κόψω το κάπνισμα: Το συγκεκριμένο «χόμπι» ξέρετε πολύ καλά ότι δεν κάνει καλό στην υγεία μας. Επιπλέον, μας προσθέτει χρόνια, θαμπώνει το δέρμα και προκαλεί ρυτίδες. Επιπλέον, επιβαρύνει τα ρούχα και τα μαλλιά μας, με μια άσχημη μυρωδιά.
-Kάνω γυμναστική: Η κίνηση και η δραστηριότητα, χαρίζει υγεία, όμορφο σώμα, απαλλάσσει από τα περιττά κιλά και είναι σύμμαχος της νεότητας. Μήπως να μπαίνατε στο κλαμπ;
-Πάρω τη ζωή στα χέρια μου: Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι (και οι υγιείς συνάμα), είναι εκείνοι που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους θύματα των περιστάσεων. Η «θυματοποίηση», είναι μια από τις χειρότερες αρρώστιες. Εάν μονίμως λοιπόν κατηγορείτε τους άλλους για ότι σας συμβαίνει, περιμένετε από τους άλλους να ερμηνεύσουν αυτά που έχετε στο μυαλό σας, ενώ στο τέλος θεωρείται και ότι δεν σας καταλαβαίνουν, βγείτε έξω από τον κύκλο! Βρείτε τη δύναμη να πείτε αυτά που θέλετε και αισθάνεστε. Διαφορετικά, θα είστε μονίμως το μουτρωμένο-στενοχωρημένο παιδάκι που κάθεται κουλουριασμένο σε μια γωνία περιμένοντας αναγνώριση.
-Προσέξω την υγεία μου και να κάνω check-up: Ο γιατρός είναι μια ειδικότητα που δεν αφορά μόνο τους άλλους αλλά και εμάς. Φροντίστε να επισκέπτεστε γυναικολόγο, οδοντογιατρό, κλπ.  όσο συχνά χρειάζεται και να κάνετε γενικές εξετάσεις αίματος. Φροντίζοντας τον οργανισμό σας εκείνος θα σας το ανταποδώσει.
-Χαμογελάω και να γελάω περισσότερο: Γελάστε και αντιμετωπίστε με τρόπο χιουμοριστικό διάφορες αναποδιές που σας συμβαίνουν. Επίσης, βρείτε χαρά στα μικρά που μας συμβαίνουν και μην περιμένετε κάτι «συγκλονιστικό» να συμβεί, για να χαμογελάσετε. Δυστυχώς το ΤΖΟΚΕΡ δεν πέφτει σε όλους!
-Ξεκουράζομαι περισσότερο: Ο ύπνος αναζωογονεί και ξεκουράζει σώμα και πνεύμα, οδηγώντας σε καλύτερη διάθεση, καθαρή σκέψη υγεία και ομορφιά. 
Καλή τύχη… το 2012!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου