Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πετσετάκι λουλούδι για το μπάνιο σου!




Τελικά εάν έχεις όρεξη για να δημιουργήσεις μπορείς κυριολεκτικά να φτιάξεις τα πάντα! Αυτό συνειδητοποίησα όταν βρήκα αυτό το υπέροχο tutorial από το Ruffles & Stuff για να φτιάξεις το δικό σου πετσετάκι σε σχήμα λουλουδιού για το μπάνιο σου. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να ανακυκλώσεις κάποια παλιά σου πετσέτα και να προσθέσεις λίγη πολυτέλεια στο μπάνιο σου. Δες πως φτιάχνεται!
Αντί, λοιπόν, να ψάχνεις για το τέλειο σφουγγαράκι/ λούφα κτλ για να απολαμβάνεις το μπάνιο σου, τώρα μπορείς να φτιάξεις με τη βοήθεια του Ruffles & Stuff το δικό σου, στο χρώμα που σου αρέσει! 

Αυτό που θα χρειαστείς είναι:
- Μια παλιά πετσέτα, κατά προτίμηση μαλακιά, στο χρώμα που σου αρέσει
- Ραπτομηχανή
- Ψαλίδι
- Ραπτικά (κλωστή, καρφίτσες κτλ)

Κόβεις από την άκρη της πετσέτας σου (θέλεις η μία πλευρά της λωρίδας σου να έχει τελείωμα) λωρίδες πάχους περίπου 4 εκ. Τις περνάς στη ραπτομηχανή για να στερεώσεις την άκρη που έκοψες για να μην ξεφτάει και για να μπορείς να τραβήξεις την κλωστή και να σουρώσει η λωρίδα. Κόβεις επίσης και 2 ίδιους κύκλους από το κέντρο της πετσέτας. Αφού ράψεις και σουρώσεις τη λωρίδα σου τη ράβεις κυκλικά επάνω στον ένα από τους δύο κύκλους που έχεις κόψει γυρίζοντας γύρω γύρω τις σούρες για να σχηματιστεί το λουλούδι σου. Βοηθάει πριν να το έχεις στερεώσει με καρφίτσες και μετά να κάτσεις στη ραπτομηχανή.
Στον άλλο κύκλο ράβεις ένα κομμάτι πετσέτας μεγέθους 4εκ επί 16εκ. για να φτιάξεις τη λαβή για να πλένεσαι. Ράβεις και τους δύο κύκλους μαζί και το σφουγγαράκι/ πετσετάκι σε σχήμα λουλούδι είναι έτοιμο!
Όλα τα παραπάνω θα σου φανούν πολύ πιο απλά ακολουθώντας τις βήμα βήμα φωτογραφίες του Ruffles & Stuff!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου