Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Φυσικό καλοκαιρινό μακιγιάζ!


Το καλοκαίρι υπάρχει, όχι μόνο για διακοπές και χαλάρωση, αλλά και για να ξεκουράσεις τα μαλλιά και το δέρμα σου. Ξέχνα το βαρύ μακιγιάζ και τα περίτεχνα χτενίσματα. Όσο πιο φυσική, τόσο το καλύτερο. Αλλά επειδή, στις βραδινές σου βόλτες, θα θες σίγουρα ένα ελαφρύ μακιγιάζ, κάντο αλλά με μέτρο. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να πετύχεις σέξι καλοκαιρινό λουκ, αλλά χωρίς υπερβολές!



Τι θα χρειαστείς: Αντηλιακή κρέμα προσώπου, Πούδρα, Ελαφρύ μεικ-απ, Κονσίλερ, Lip Gloss, Ρουζ



Βήμα πρώτο: το χειμώνα είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα πριν το μακιγιάζ. Τώρα το καλοκαίρι όμως είναι διπλά απαραίτητο να βάζεις αντηλιακή κρέμα προσώπου για να σε προστατεύει από τον ήλιο. Φρόντισε από τώρα για το μακρινό μέλλον όταν θα έχεις ρυτίδες και πανάδες και θα αναρωτιέσαι από πού προήλθαν.

Βήμα δεύτερο: φρόντισε το κονσίλερ που χρησιμοποιείς να είναι κίτρινο διότι εξαφανίζει ευκολότερα τυχόν ατέλειες ή μαύρους κύκλους διατηρώντας φυσικό το χρώμα του προσώπου. Μην το παρακάνεις με την ποσότητα, γιατί τα μάτια σου θα δείχνουν σαν προβολείς!

Βήμα τρίτο: η πούδρα ή το μεικ-απ (αναλόγως με το τι προτιμάς) πρέπει να είναι στην απόχρωση του δέρματος σου, το πολύ έναν τόνο πιο σκούρα. Όπως και να έχει, πειραματίσου με τις αποχρώσεις και να θυμάσαι ότι το ιδανικό μεικ-απ είναι αυτό που δεν φαίνεται στο πρόσωπό σου και γίνεται ένα με την επιδερμίδα σου. Η ποσότητα πρέπει να είναι πολύ λίγη, και όχι απαραίτητα σε όλο το πρόσωπο. Μπορείς να περάσεις μόνο περιοχές με σημάδια ή σπυράκια.

Βήμα τέταρτο: το ρουζ είναι το καλλυντικό που αναδεικνύει όλο το πρόσωπο. Το καλοκαίρι, προτίμησε καλύτερα γήινες αποχρώσεις όπως το βερικοκί, ροδακινί, και τερακότα.

Βήμα πέμπτο: το ίδιο κάνε και στις σκιές. Ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το καφέ, μπεζ και χρυσό πηγαίνουν σε όλες τις γυναίκες και δείχνουν απόλυτα φυσικές. Προτίμησε αυτές που είναι σε κρεμώδη μορφή και αντέχουν περισσότερο από τις σκιές σε σκόνη.

Βήμα έκτο: ένα λιπ-γκλος σε πολύ απαλό χρώμα ή ένα ιριδίζον lip gloss θα συμπληρώσει το ιδανικό καλοκαιρινό μακιγιάζ κι εσύ θα είσαι και κούκλα και φυσική!!

6 σχόλια:

  1. Ελενα γειά σου ευχαριστώ για την επίσκεψή σου στο μπλοκοσπιτάκι μου και για τα πολύ καλά σου σχόλια!!! Σημερα ιδιαίτερα που εχω και γενέθλια!!Θα το ηθελα κι εγώ να τα λέμε συχνά θα ηταν ευχαρίστησή μου!!! Να'σαι πάντα καλά να περνάς ευχάριστα τις καλοκαιρινές μέρες σου!!! Καλό απόγευμα Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Έφη μου και χαίρομαι πολύ που βρήκα μια υπέροχη φίλη! Σου εύχομαι ολόψυχα να τα χιλιάσεις και να'σαι πάντα γερή και ευτυχισμένη! Να περνάς όμορφα όπου κι αν είσαι και να χαμογελάς πάντα!! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Ελενάκι μου αυτό που δεν παραλείπω με τίποτε το καλοκαίρι, είναι η αντηλιακή κρέμα προσώπου!
    Κατά τ' άλλα, προσπάθησα με τους καύσωνες να μακιγιαριστώ ένα βράδυ γιατί κάπου είχαμε να πάμε, και το αποτέλεσμα μόλις βγήκα έξω, δεν θες να το ξέρεις χα χα χααα!!!
    Τέρμα, οι καύσωνες δεν ενδείκνυνται για κανένα μακιγιάζ!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα-χα-χα-χα δίκιο έχεις Ελενάκι μου... και γω το'χω πάθει αυτό τις μέρες του καύσωνα!!! Καλά κάνεις και χρησιμοποιείς αντηλιακή προσώπου.... είναι απαραίτητη τώρα το καλοκαίρι! Εγώ που έχω ευαίσθητο δέρμα, την χρησιμοποιώ ακόμα και τον χειμώνα!! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Έλενά μου καλησπέρα!!!!!
    Δύσκολο το μακιγιάζ με την ζέστη.......Όμως εντάξει, χρειάζεται κι αυτό......
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις Εφάκι μου, αλλά λίγη αντηλιακή κρέμα (με χρώμα ή χωρίς), ένα μολύβι ματιών και ένα λαμπερό lip gloss.... είναι ότι πρέπει για να'μαστε κούκλες ακόμα και στον καύσωνα!! Να περνάς όμορφα, πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή