Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Βραχιόλι από ζώνη!!


Ακολουθώντας την τάση της εποχής σχετικά με την ανακύκλωση αντικειμένων τα οποία έχουν χάσει την αξία τους, θα φτιάξουμε ένα ροκ βραχιόλι φτιαγμένο από μια παλιά ζώνη! 

Ξεδιαλέξτε από τη γκαρνταρόμπα σας ή ζητήστε από φίλες να σας δώσουν μια ζώνη κατά προτίμηση δερμάτινη και λεπτή. Στο παράδειγμα η ζώνη που χρησιμοποιήθηκε έχει φάρδος 3 εκατοστά.  




Μετρήστε περίπου 22 – 24 εκατοστά, ανάλογα με τον καρπό σας και κόψτε τη ζώνη με ένα καλό ψαλίδι κουζίνας ή προσεκτικά με ένα κοπίδι, στρογγυλεύοντας τις άκρες. Δοκιμάστε τη στο χέρι σας ώστε να σημειώσετε με έναν μαρκαδόρο το ιδανικό σημείο για να τρυπήσετε το νέο σας βραχιόλι. Εάν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο μπορείτε να επισκεφθείτε τον τσαγκάρη σας και να του ζητήσετε να τη τρυπήσει στα μαρκαρισμένα σημεία. Θυμηθείτε να ανοίξετε παραπάνω από μια τρύπες ώστε να θυμίζει ζώνη και οι αποστάσεις μεταξύ τους να είναι ίσες.



Χρησιμοποιήστε διάφορα κορδόνια και σουέντ δερματάκια στις αποχρώσεις που θέλετε να το στολίσετε δένοντας τα γύρω γύρω από το βραχιόλι και περάστε ανάμεσα κουδουνάκια, χαντρούλες, μικρά γουνάκια με έτοιμο κρικάκι και διάφορα στοιχεία που μπορείτε να βρείτε στα χαντρομάγαζα και δημιουργήστε μια ωραία και πρωτότυπη σύνθεση. 

 

2 σχόλια: