Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στην "καρδιά" του καλοκαιριού......


Καλημέρα όμορφη παρεούλα μου και καλή εβδομάδα!



Είμαστε ήδη στην «καρδιά» του καλοκαιριού και σήμερα ο υδράργυρος έχει σκοπό να σκαρφαλώσει στα ύψη….. αφού θα φτάσει περίπου στους 41-42ο βαθμούς Κελσίου!!!! Προσοχή λοιπόν, γιατί η υπερβολική ζέστη είναι επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό διότι, αν δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, μπορεί να οδηγήσει σε μια σοβαρή διαταραχή που λέγεται θερμοπληξία και η οποία αν δεν αντιμετωπισθεί εγκαίρως μπορεί να απειλήσει ακόμα και την ίδια τη ζωή!
Τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα συστήνει στους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα συνιστά:



1) Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδιαίτερα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο και η ένδυση ν’αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.

2) Ν’αποφεύγετε την πολύωρη και κοπιαστική σωματική εργασία.

3) Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών και να καταναλώνετε μικρά και ελαφρά γεύματα που αποτελούνται ως επί το πλείστον από φρούτα και λαχανικά.

4) Ντύνετε τα βρέφη ελαφρά και δίνετέ τους και άλλα υγρά εκτός από το γάλα, όπως νερό ή χαμομήλι.

5) Να κάνετε καθημερινά συχνά δροσερά ντους.

6) Ν’αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου επικρατεί συνωστισμός.

7) Αν πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα ή ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για ενδεχόμενη αλλαγή στη δοσολογία των φαρμάκων.

Ιδιαίτερα τονίζεται ότι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οφείλουν να βρίσκονται σε επικοινωνία με το γιατρό τους ή τις υγεινομικές αρχές αν εμφανίσουν συμπτώματα όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς και κράμπες. 


Μ’αυτήν την φανταστική φωτογραφία, σάς στέλνω πολλά κύματα δροσιάς…. Χαρείτε την θάλασσα, παίξτε, διασκεδάστε σαν μικρά παιδιά….και μην αφήνετε τίποτα και κανένα να σας χαλάσει την διάθεση!!


Υ.Γ. Τώρα τελευταία, πολλά blogs υπολειτουργούν, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών! Και γω όμως δεν έχω καθημερινή επαφή με τον υπολογιστή!! Το διάστημα αυτό είναι λίγο δύσκολο για μένα και έχω πολλές υποχρεώσεις….. Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δεν προλαβαίνω να επισκεφτώ τα μπλογκοσπιτάκια σας ή να ανεβάσω κάποια ανάρτηση!! Όμως, θα προσπαθήσω όσο μπορώ, να κρατήσω επαφή με όλη την αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά και πιστεύω να τα καταφέρω! Σας αφιερώνω μ’αγάπη αυτό το τραγουδάκι……



34 σχόλια:

  1. summer paradise!!!
    αλλιώς να το φαντάζεσαι το καυτό καλοκαιράκι κι αλλιώς να το ζεις.
    ντουσάκια, κλιματιστικό, πεπόνι κι ένα καλό αστυνομικό βιβλίο, αυτά κάνω τώρα.
    αντί διακοπών κοιτώ την όμορφη φωτογραφλια σου κι ονειρεύομαι...
    εμείς αι γυναίκαι δεν είμαστε στις, χι χι, ευπαθείς ομάδες;
    δεν χρειαζόμαστε ένα τήμ από ομορφάντρες να μας αερίζουν, να μας κάνουν ωραία ελαφρά κοκτέηλς, μασάζ μ αιθέρια έλαια κι άλλα.... ε;ε;;;;
    καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα Ελενα!!!
    ωραία και χρήσιμη Ανάρτηση-)))
    εγώ πάω μετά τις 19.00για μπάνιο...όχι θα κάτσω να σκάσω...λαλαλααααααααα
    φιλούρεςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα γλυκιά μου Χρυσούλα! Το ίδιο κάνω και γω.... μ'αρέσει πιο πολύ τ'απόγευμα να πηγαίνω για μπανάκι!! Πολλά δροσερά φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Ελενάκι! Όντως η σημερινή ζέστη είναι ανυπόφορη! Εδώ στη Κύπρο τώρα είναι 43 βαθμοί! Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες συμβουλές! Η φωτογραφία είναι όντως πολύ δροσερή και μαγευτική! Αλλά το τραγουδάκι ήταν το καλύτερο! Να έχεις μια δροσερή εβδομάδα! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Βασιλικούλα, σ'ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου! Σήμερα πραγματικά καιγόμαστε όλοι.... έχω ανοίξει το κλιματιστικό και ονειρεύομαι μια όμορφη παραλία, σαν την παραπάνω φωτογραφία, για να πάρω μια ανάσα δροσιάς!! Πολλά δροσερά φιλάκια! :-)

      Διαγραφή
  4. Εχεις δίκιο Ελενάκι οτι υπολειτουργούν πολλά αλλά κι εμείς που είμαστε "ανοιχτοί" υπολειτουργούμε γενικά λόγω καύσωνα!!!Λυώνουμε κυριολεκτικά!ευτυχώς έχουμε θάλασσα γυρω μας,κάτι είναι κι αυτό σε σχέση με άλλους
    Φιλάκια πολλά και θα εφαρμόσουμε τις συμβουλές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Χαρά έχεις απόλυτο δίκιο! Και σήμερα νομίζω ότι είναι η πιο "καυτή" μέρα του καλοκαιριού!! Υπομονή κούκλα μου... έχουμε περάσει και χειρότερα!! Αχ τυχερούλα, έχεις θάλασσα δίπλα σου.... έρχομαι και γω για βουτιές!!! χα-χα Πολλά δροσερά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Έλενα
    πολύ χρήσιμες οι οδηγίες...προς ναυτιλομένους!
    Κουράγιο...καύσωνας είναι θα περάσει.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να΄σαι καλά Ελενάκι μου! Μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε... άλλωστε καλοκαιράκι χωρίς καύσωνα δεν γίνεται!! Πολλά δροσερά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Aστα, τρελή ζέστη κι εμείς έχουμε να πάμε σε.. βάπτιση. Ναι, καλά άκουσες. Βάπτιση Δευτεριάτικα επέλεξε η κουμπαρούλα μου για τη δεύτερη κόρη της... κι εμείς ελπίζουμε ότι εκεί στα βόρεια που θα μας πάει θα έχει τουλάχιστον λίγη δροσιά. Σε φιλώ. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Callie μου! Και γω ελπίζω εκεί στα βόρεια που θα πάτε να'ναι λίγο πιο δροσερά.... κουράγιο κούκλα μου, καύσωνας είναι και θα περάσει!! Να σας ζήσει η νεοφώτιστη και να'ναι πάντα ευτυχισμένη! Πολλά δροσερά φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. καλησπέρα Ελενα μου καλη εβδομαδα να έχουμε!!οι συμβουλές σου ανεκτίμητες οπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. LOve your summer paradise post! Thank you for visiting my blog and your great comments. Following you now. Would be great if you will follow me back.
    Hugs from New York,
    xx
    Ask Erena
    http://askerena.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλενα, τις χρειαζόμαστε όλες αυτές τις συμβουλές, για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την έντονη ζέστη!! Από σήμερα, σύμφωνα με τους ειδικούς θα μας αφήσει επιτέλους!! Αυτό που χρειαζόμαστε είναι βουτιές σε ωραίες παραλίες, σαν και αυτές που μας δείχνεις!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Ειρήνη μου.... χρειαζόμαστε δροσερές βουτιές σε όμορφες παραλίες, αλλά και λίγες μέρες διακοπές για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας!!! Να περνάς όμορφα και καλό σ/κ! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Πολύ θα ήθελα να είμαι στην πρώτη φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υπέροχες οι φωτογραφίες...χρήσιμη η ενημέρωση... αλλά.... σήμερα δρόσισε στην Ναύπακτο...εσείς δροσιστήκατε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Άσπα μου! Αυτές τις μέρες που "έπεσε" η θερμοκρασία.... δροσιστήκαμε όλοι!!! Καλό σ/κ και πολλά φιλιά! :-)

      Διαγραφή
  12. Έλενα μου καλημέρα!!!!!!!
    Πέρασε κι αυτό........μόνο μην ξανάρθει...........
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Εφάκι μου να μη ξανάρθει τόση ζέστη, γιατί πραγματικά λιώσαμε!!! χα-χα Να'χεις ένα πανέμορφο σ/κ, πολλά φιλάκια! :-)

      Διαγραφή
  13. επιβιώσαμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!
    Δεν το κούνησα από το σπίτι μου τις καυτές μέρες...φφφφφφφφφφφφφφ
    φιλιά πολλά Ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα-χα-χα όντως επιβιώσαμε Χρυσούλα μου και μακάρι να μην ξανάρθει τέτοιος καύσωνας, γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος!!! Καλό σ/κ κούκλα μου, φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Μία και μία οι συμβουλές σου!! Να σαι καλά!!! καλό ξημέρωμα!! φιλιααααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Leviathan.... Να περάσεις ένα υπέροχο και δροσερό σ/κ, φιλάκια! :-)

      Διαγραφή
  15. Ευτυχώς έχει δροσίσει τις τελευταίες μέρες :)
    Έχω έναν μικρό διαγωνισμό αυτές τις ημέρες κα θα χαρώ πολύ να περάσεις μια βόλτα από το blogaki μου!!
    http://notebookofclaire.blogspot.gr/2012/04/my-first-giveaway.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κλαίρη μου, ευτυχώς έπεσε η θερμοκρασία και πήραμε μια ανάσα δροσιάς!! Σ'ευχαριστώ για την πρόσκληση.... θα'ρθω στο blogaki σου και θα πάρω μέρος στον διαγωνισμό! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Κλιματιστικό στο φουλ και κάτι γίνεται:)
    φιλιά και καλό βράδυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή