Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Χωνάκια με σοκολάτα γκανάζ




Υλικά: (για 10 άτομα)
10 χωνάκια παγωτού, έτοιμα (στα σουπερμάρκετ)
κας κας σε διάφορα χρώματα *
250 γρ. σοκολάτα 50%-52% κακάο, σε κομματάκια
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Με τη βοήθεια ενός κορνέ, γεμίζουμε τα χωνάκια και γαρνίρουμε βουτώντας τα στο κας κας που έχουμε τοποθετήσει σε ένα μπολ.

*Το κας κας είναι πολύ ψιλό, στρογγυλό καραμελάκι και το βρίσκουμε στα είδη ζαχαροπλαστικής των μεγάλων σουπερμάρκετ. Αν δεν βρούμε κας κας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμη τρούφα που θα βρούμε επίσης στα σουπερμάρκετ, στα ράφια με τις πρώτες ύλες για γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου