Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ζωντανέψτε ένα παλιό έπιπλο τοποθετώντας ταπετσαρία!




Διαλέξετε ένα χρώμα σε μοντέρνο τόνο, συνδυάστε το με ταπετσαρία και επαναφέρετε τα παλιομοδίτικα έπιπλα της γιαγιάς σας στη "ζωή"! Σας δίνουμε οδηγίες για το πώς θα "ζωντανέψετε" μία παλιά συρταριέρα και ένα έπιπλο γραφείου. Μπορείτε όμως να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα εφαρμόζοντας την τεχνική σε οποιοδήποτε αντικείμενο / έπιπλο θελήσετε.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ :
ταπετσαρία (ρετάλια που σας περίσσεψαν από την τοποθέτηση σε τοίχο)
μπογιά (χρώματα με έντονες αντιθέσεις για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα)
κόλλα για ταπετσαρίες
βούρτσα
ψαλίδι ή κοπίδι

ΟΔΗΓΙΕΣ :
1. Αφαιρέστε τα πόμολα και τυχόν μηχανισμούς από τα συρτάρια. Προετοιμάσετε την βερνικωμένη επιφάνεια του ξύλου για βάψιμο, τρίβοντας με ένα γυαλόχαρτο. Βάψτε το έπιπλο στο χρώμα της αρεσκείας σας και αφήστε το να στεγνώσει καλά.

2. Μετρήσετε την επιφάνεια ταπετσαρίας που θα χρειαστείτε, υπολογίζοντας και έξτρα περιθώριο χαρτιού περιμετρικά για το κόψιμο. Αφού κόψετε τα κομμάτια που θα χρειαστείτε, απλώστε ένα λεπτό στρώμα κόλλας στην πίσω πλευρά της ταπετσαρίας και διπλώστε την επιφάνεια με την κόλλα στα δύο περιμένοντας λίγο να απορροφηθεί.

3. Σημειώστε με μολύβι στα κομμάτια της ταπετσαρίας τις ακριβείς διαστάσεις χαρτιού που θα χρειαστείτε και κόψτε προσεκτικά στις γραμμές χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι ή κοπίδι. Τοποθετήσετε την ταπετσαρία στην επιφάνεια του ξύλου, προσέχοντας ότι την έχετε κεντράρει και ότι εφαρμόζει σωστά στις γωνίες. Πιέστε το χαρτί με κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω και εξαλείφοντας τυχόν φουσκάλες στην επιφάνεια.

4. Αφού ολοκληρώσετε με την διαδικασία τοποθέτησης της ταπετσαρίας, ξαναβιδώστε τα πόμολα και τους μηχανισμούς που αφαιρέσατε από τα συρτάρια. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε καινούργια πόμολα που θα βρείτε στην αγορά, για ένα άμεσο αποτέλεσμα ανανέωσης, δίνοντας ένα πιο μοντέρνο ύφος στο έπιπλό σας.

Πηγή: (http://www.designspongeonline.com/)

4 σχόλια: