Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δύο εύκολες συνταγές για συνοδέψετε το τσάι σας!


Μικρά σάντουιτς για τσάι με αβγό και μαγιονέζα


Υλικά: 8 φέτες ψωμί από μπόμπα ή λευκό του τοστ, 3 αβγά, βρασμένα σφιχτά, 4 κ.σ. μαγιονέζα (κατά προτίμηση με ελαιόλαδο), 1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη, 4 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί, 2 κ.σ. ψιλοκομμένη ρόκα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή: Σ' ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα αβγά με μαχαίρι. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη ρόκα, αλάτι και αρκετό πιπέρι. Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερις φέτες και πασπαλίζουμε με τη ρόκα. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες και βάζουμε τα σάντουιτς στο ψυγείο. Για να τα σερβίρουμε, αφαιρούμε την κόρα με κοφτερό μαχαίρι και χωρίζουμε καθένα σε 4 σαντουιτσάκια.

Μίνι σουφλέ

Υλικά: 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 40 γρ. βούτυρο, 60 γρ. κρόκοι αβγών, 60 γρ. ασπράδια, 5 γρ. κορνφλάουρ

Παρασκευή: Αλείφουμε το εσωτερικό από δέκα μικρές φόρμες με το βούτυρο και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη μέσα για να μην κολλήσει το σουφλέ. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να αφρίσει το μίγμα. Κατόπιν ανακατεύουμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμιγνύουμε το μίγμα κρόκων με τη σοκολάτα και ρίχνουμε και τη μαρέγκα. Μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, ρίχνουμε και το κορνφλάουρ. Ψήνουμε τα σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180°C για 15-20 λεπτά. Τα αφήνουμε ώσπου να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου