Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Γύρω από ένα τσάι.....



Η παλιά τακτική συνήθεια μεταξύ φιλενάδων κάθε ηλικίας έχει επανέλθει δυναμικά, μαζί με τις αμέτρητες κι ενδιαφέρουσες ποικιλίες τσαγιών, που εύκολα γίνονται αφορμή για ένα ζεστό κάλεσμα ανάλαφρης κουβέντας και χαλάρωσης.

Γύρω από ένα τσάι μπορεί να στηθεί ένας χορός γλυκών και αλμυρών κερασμάτων, με ποικιλία που δεν έχει όρια. Γιατί το τσάι σαν ρόφημα, υποστηρίζει μια μεγάλη βεντάλια γεύσεων και το μόνο που ζητάει είναι φινετσάτα υλικά. Βασικός εμπνευστής, το εγγλέζικο afternoon tea, που ζει και βασιλεύει, αποτελεί trend και είναι από τις ελάχιστες βρετανικές γευστικές συνήθειες, που πέρασαν τη Μάγχη. Συνοδεύεται, κλασικά, από γλυκά και αλμυρά scones (ιδιαίτερα αρτοποιήματα), το αφράτο Victoria cake, άλλα μικρά γλυκά κι εκείνα τα γιάμ σαντουιτσάκια, που μπορεί να έχουν από αγγούρι με μαγιονέζα μέχρι γνήσιο χαβιάρι με sour cream -ανάλογα ποιος σ' έχει καλέσει...

Στα του οίκου μας, κινηθείτε πρωτότυπα, αν θέλετε ένα κάλεσμα που θ' απαιτήσει επανάληψη, ετοιμάζοντας συνοδευτικά με στυλ και αποφεύγοντας τα έτοιμα κέικ και βουτήματα. Φτιάχνουμε το πετυχημένο μας κέικ ή ένα -δύο από τα πιο μοδάτα cupcakes, αλμυρά μπισκότα τυριού ή τα εύκολα και πιο πρωτότυπα παλμιέ, ακόμα και ένα αλμυρό κέικ, που πάντα αρέσει. Η παλιά, αγαπημένη πάστα φλόρα γίνεται ιδιαίτερη με μια πρωτότυπη μαρμελάδα (π.χ, δαμάσκηνο, φραμπουάζ, ή φρούτο συνδυασμένο με αλκοόλ) και ταιριάζει πολύ με το τσάι.

Όσο για τα απαραίτητα σαντουιτσάκια, αναζητήστε σε μεγάλους φούρνους ψωμί για μπόμπα, που είναι το κατάλληλο για την περίπτωση. Χωρίστε το στα τρία, για να φτιάξετε τρία διαφορετικά είδη, επιλέγοντας ένα με σαλατικό, ένα με καπνιστό ψάρι και ένα με κρεατικό (προσούτο, εκλεκτό σαλάμι ή καπνιστό ζαμπόν). Εφοδιαστείτε με τρία- τέσσερα διαφορετικά είδη τσαγιού και -γιατί όχι- βγάλτε το καλό σερβίτσιο της μαμάς/γιαγιάς, που θα δώσει άλλη κλάση στο κάλεσμά σας, άσχετα αν το dress code κινείται στο χώρο του μπλου τζην...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου