Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ετοίμασες την βαλίτσα σου;


Τους καλοκαιρινούς μήνες στο μυαλό όλων είναι πρωτίστως οι διακοπές. Έχεις βρει την παρέα, το budget, τον προορισμό και… είσαι έτοιμη! Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ώρα να πακετάρεις;



Η σωστή οργάνωση της βαλίτσας των διακοπών είναι η αρχή για να ξεκινήσεις τέλεια το ταξίδι σου.

1. Ξεκινάς να βγάζεις από την ντουλάπα τα ρούχα που θεωρείς ότι είναι κατάλληλα, ανάλογα πάντα με τον προορισμό, κι όχι ό, τι υπάρχει μέσα στην ντουλάπα.

2. Αφού αποφασίσεις τι απ’ όλα αυτά που έχεις μπροστά σου θα χρειαστείς, αρχίζεις να γεμίζεις τη βαλίτσα με πιο βαριά αντικείμενα, όπως παπούτσια ή τυχόν μεγάλες τσάντες. Τις σαγιονάρες και τα σανδάλια που καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο τα αφήνετε στο τέλος για να γεμίσετε τα πλαϊνά της βαλίτσα που συνήθως μένουν ανεκμετάλλευτα.

3. Συνεχίζετε με τα παντελόνια, τις φούστες και τα σορτσάκια. Προσπαθήστε να κάνετε ζευγάρια αναμεταξύ τους (ο καβάλος του ενός παντελονιού να εφάπτεται με το τελείωμα του άλλου).

4. Έπειτα μπαίνουν τα μπλουζάκια, τα φορέματα και τα πουκάμισα που συνήθως το καλοκαίρι είναι από μαλακά υφάσματα που τσαλακώνονται εύκολα. Οπότε χρειάζεται προσοχή στο δίπλωμα.

5. Ακριβώς από πάνω τοποθετήστε μία πετσέτα έτσι ώστε να αποφύγετε το τσαλάκωμα των ακριβώς από κάτω ρούχων.

6. Τα μαγιό μπαίνουν τελευταία, αφού έτσι κι αλλιώς πιάνουν πολύ λίγο χώρο και δεν τσαλακώνονται… οπότε γεμίζουμε τυχόν κενά ή τα βάζουμε πάνω-πάνω.

7. Τα εσώρουχα φροντίζουμε να έχουν ξεχωριστό χώρο στη βαλίτσα. Οι περισσότερες έχουν ειδικές θήκες στο εσωτερικό τους που προορίζονται γι’ αυτό το σκοπό. Αν δεν υπάρχει όμως τα τοποθετούμε σ’ ένα καθαρό υφασμάτινο πουγκί που μπορεί εύκολα να στριμωχτεί στη βαλίτσα.

8. Τα καλλυντικά σας καλό θα ήταν να τα έχετε ξεχωριστά στα ειδικά νεσεσέρ ταξιδίου. Τσεκάρετε τα διάφορα μπουκαλάκια πολύ καλά, κυρίως αν το νεσεσέρ ταξιδέψει μαζί με τα ρούχα σας στη βαλίτσα.

Extra Tips:
• Εναλλακτικά, αντί να φτιάξετε σε ζεύγη τα παντελόνια και τις φούστες μπορείτε να τα τυλίξετε προσεκτικά σε ρολά ξεκινώντας από κάτω και καταλήγοντας στον καβάλο.
• Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη χειραποσκευή σας. Φροντίστε να μην περιέχει καθόλου καλλυντικά, αντηλιακά ή άλλα υγρά. Κατά προτίμηση βάλτε αντικείμενα που θα χαλούσαν την τάξη της βαλίτσας σας, όπως σεσουάρ.
• Προσοχή χρειάζεται και στα καπέλα που είναι απαραίτητα στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Για να μην χαλάσετε το σχήμα τους, κυρίως αν είναι ψάθινα γεμίστε τα με κάλτσες.
• Προς αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας στολίστε την αποσκευή σας μ’ ένα διακριτικό χρωματιστό κορδελάκι, ώστε να την ξεχωρίζετε αμέσως.

(Πηγή: www.jenny.gr)

8 σχόλια:

  1. αχ ποσο θελω να παω διακοπες Ελενα!!!πολύ χρήσιμες πληροφορίες γιατί είναι πολύ δύσκολο κομμάτι η βαλίτσα!!αλλα και πολύ ευχάριστο!!ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Έλλη μου σε καταλαβαίνω.... και γω θέλω να φύγω διακοπές! Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει, αλλά ίσως καταφέρω να "ξεκλέψω" 3-4 μέρες για να χαλαρώσω επιτέλους!! Εύχομαι όλα να πάνε καλά για σένα και να πας διακοπές σύντομα! Πολλά φιλιά! :-)

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστές και χρήσιμες οι συμβουλές!!
    Και κυρίως όπως λες Ελενάκι μου, δεν χρειάζεται να κουβαλήσουμε όλη την ντουλάπα μας μαζί μας.
    Για πολλά χρόνια, το έκανα συστηματικά, έπαιρνα μαζί μου ότι είχα και δεν είχα στην ντουλάπα, και τελικά ελάχιστα χρησιμοποιούσα, μια και το καλοκαίρι μ' ένα μαγιό είμαστε συνήθως όλη μέρα.
    Εύχομαι να πας σύντομα διακοπούλες και να τις απολαύσεις!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ελενάκι μου και γω το ίδιο λάθος κάνω κάθε χρόνο.... Κουβαλάω όλη την ντουλάπα και στο τέλος την ξαναφέρνω πίσω!!! Φέτος θα φύγω για 3-4 μέρες, οπότε θα πάρω μαζί μου μόνο το μαγιό και μερικά ρούχα! Να περάσεις υπέροχα στις υπόλοιπες διακοπές σου... Πολλά φιλάκια! :-)

      Διαγραφή
  3. το τύλιγμα των ρούχων σε ρολό είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην τσαλακώνουν.
    αν και για φέτος μου φαίνεται ότι θα φτιάξω τη βαλίτσα μου, έτσι, για το καλό, θα κάνω το γύρο του σπιτιού και μετά θα επιστρέψω στο δωμάτιό μου, θα την ανοίξω, θα τα βάλω πάλι προσεκτικά όλα μέσα και θα πω πως είμαι στις διακοπές!!!
    αχ βαχ
    φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κούκλα μου, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μην μπορείς να φύγεις διακοπές... σε καταλαβαίνω! Σου εύχομαι ολόψυχα όμως να καταφέρεις να ξεφύγεις έστω και για λίγες μέρες και να ξεκουραστείς! Να περνάς όμορφα ότι κι αν κάνεις, πολλά φιλιά! :-)

      Διαγραφή
  4. Έλενα, όταν έρχεται η ώρα να πακετάρω, γίνεται χαμός!! Πάντως τώρα, παίρνω πολύ λιγότερα πράγματα μαζί μου. Παλαιότερα έφτιαχνα και λίστα με όσα ήθελα να ετοιμάσω, και όταν ήταν έτοιμα, τα διέγραφα από αυτήν. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου, χρειάζεται οργάνωση και σωστός τρόπος τακτοποίησης των αποσκευών μας.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ειρήνη μου! Όντως θέλουν οργάνωση και οι διακοπές.... Και γω πιο παλιά, όταν έφευγα για πολλές μέρες, έκανα λίστα με ότι ήθελα να πάρω μαζί μου, για να μην ξεχάσω τίποτα!! Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, οπότε το μαγιό και λίγα ρούχα είναι αρκετά! Καλή συνέχεια και να περνάς πάντα όμορφα! Πολλά φιλάκια! :-)

      Διαγραφή