Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

11 tips για περισσότερη ενέργεια




1. Ενυδατώσου σωστά
Πιες ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού κάθε πρωί. Θα σου χαρίσει ενέργεια και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Extra tip: Τέλειωσε το ντους σου με κρύο νερό. Το σώμα σου αντιδρά ταχύτερα σε ένα κρύο ερέθισμα από ό,τι σε ένα ζεστό, οπότε ένα γρήγορο σοκ θα σε ενεργοποιήσει!

2. Εισπνοή - Εκπνοή
Απομακρύνοντας τις τοξίνες βοηθά το σώμα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, το οποίο κατ' επέκταση σου χαρίζει περισσότερη ενέργεια. Απλά μείνε ξαπλωμένη στο κρεβάτι 2 επιπλέον λεπτά το πρωί και εστίασε στις βαθιές αναπνοές, αφού πολλές από τις τοξίνες απομακρύνονται με την εκπνοή.

3. Κάνε διαλειματική προπόνηση
Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Leeds κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άσκηση πριν ή κατά τη διάρκεια της ώρας του μεσημεριανού γεύματος έχει ως αποτέλεσμα μία πιο παραγωγική μέρα στη δουλειά. Προτίμησε τη διαλειματική προπόνηση, η οποία απαιτεί περισσότερη ενέργεια λόγω της συνεχούς εναλλαγής εντάσεων με αποτέλεσμα να σου προσφέρει και περισσότερη ενέργεια μετά το πέρας της προπόνησης.

4. Κάτσε καλά
Η λάθος στάση του σώματος προκαλεί ανισόρροπη πίεση στη σπονδυλική στήλη. Έτσι, κάποιοι μύες δουλεύουν πιο σκληρά, με αποτέλεσμα να είναι πιο σφιχτοί και χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια. Ευθυγράμμισε τη σπονδυλική σου στήλη σηκώνοντας τον κορμό σου μακριά από το πάνω μέρος των γοφών σου.

5. Φτιάξε ότι έχει χαλάσει
Σκέψου όλα αυτά τα μικρά πράγματα που σε ενοχλούν, όπως αυτός ο διακόπτης που έχει ξεβιδωθεί και πέφτει κάθε φορά που πατάς ν'ανοίξεις το φως. Αυτά τα μικροπράγματα σου κλέβουν ενέργεια που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού. Φτιάξε το διακόπτη, πέτα το φυτό που έχει ξεραθεί, μετακίνησε το τραπεζάκι που διαρκώς χτυπάς επάνω του και δε θα ξοδεύεις την ενέργειά σου σε τέτοια θέματα.

6. Λουλούδια στο βάζο
Σε μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που έβλεπαν φρέσκα λουλούδια το πρωί ένιωθαν μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας για την υπόλοιπη ημέρα. Γέμισε λοιπόν τα βάζα σου με πολύχρωμα λουλούδια!

7. Δώσε συγχώρεση
Αν κρατάς κάποιο άσχημο συναίσθημα μέσα σου για κάποιον, είναι σαν να κρατάς μία τσάντα με πέτρες. H ενέργειά σου εξαφανίζεται γιατί την δίνεις στο άτομο με το οποίο δυσανασχετείς. Ακόμα και αν η συγχώρεση δεν ειπωθεί στο άλλο άτομο, αν τη νιώσεις θα κερδίσεις πίσω την ενέργειά σου.

8. Χρησιμοποίησε άρωμα λεβάντας
Γνωστή για τις χαλαρωτικές ιδιότητές της στην αρωματοθεραπεία, η λεβάντα δεν είναι το πρώτο άρωμα που θα σκεφτόσουν για ενέργεια. Και όμως αν χρειάζεσαι κάτι να διατηρήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου στη δουλειά, το άρωμα της λεβάντας είναι αυτό που πρέπει να μυρίσεις στα διαλείματα από την εργασία. Σην έρευνα, τα άτομα που μύριζαν λεβάντα, κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, επωφελούνταν της καταπραϋντικής δράσης της αναφορικά με την πίεση στην εργασία και διατηρούσαν τα επίπεδα ενέργειας και απόδοσης όλη τη μέρα.

9. Φάε μέλι
Δεν είναι τυχαία η no 1 επιλογή των αθλητών για να διατηρήσουν υψηλά τα επίπεδα της αποδόσης και της αντοχής τους. Σύμφωνα με έρευνα του αμερικάνικου National Honey Board σε αθλητές, το μέλι βρέθηκε ότι είναι φυσικό energy booster και μία καλή επιλογή υδατάνθρακα λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη του.

10. Κάνε διαλογισμό
Σκέψου κάτι όμορφο και γεμάτο δύναμη, όπως ένας καταρράκτης, για να αυξήσεις τις ενδορφίνες, οι οποίες με τη σειρά τους θα αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας.

11. Άκου μουσική
Η μουσική πρέπει πάντα να σε ανεβάζει. Φτιάξε ένα cd με τραγούδια που σε κάνουν να θες να τραγουδήσεις και βάζε το στο αυτοκίνητο όταν πηγαίνεις για τη δουλειά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου