Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μάσκες προσώπου


prosopo1.jpg

Μάσκα με μήλο
Θα χρειαστείτε: 1 μήλο ολόκληρο, 1 κ.σ μέλι, 1 κ.σ αλεύρι βρώμης
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ το μήλο μαζί με τη φλούδα, προσθέτουμε το μέλι και το αλεύρι βρώμης, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να ηρεμήσει η πάστα. Ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το μήλο μας εμείς εκείνο που θέλουμε είναι η πάστα που θα κάνουμε να είναι παχύρρευστη για να στέκεται στο πρόσωπο. Την απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό, προσέχοντας την περιοχή των ματιών και ηρεμούμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με ένα σφουγγαράκι και χλιαρό νερό.

Αντιγηραντική μάσκα με κανέλα
Θα χρειαστείτε: ½ κ.γ κανέλα (σε σκόνη), 1 κ.γ μέλι, 1 κ.γ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήνετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με δροσερό νερό.

Μάσκα συσφικτική
Θα χρειαστείτε:

1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπήστε το ασπράδι σε σφικτή μαρέγκα και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Με ένα πινέλο απλώστε τον αφρό στο πρόσωπο και τον λαιμό και αφήστε το για 10 λεπτά και κατόπιν ξεβγάλτε με ζεστό νερό και σαπούνι. 

Μάσκα αναπλαστική
Θα χρειαστείτε: 
1 καρδιά από φρέσκια αγκινάρα, 1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Λιώνετε την αγκινάρα στο μπλέντερ και προσθέτετε σιγά-σιγά το γιαούρτι και το λεμόνι. Απλώνετε στο πρόσωπο και τον λαιμό και αφήνετε να δράσει για 15-20 λεπτά, κατόπιν ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου