Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάξε γλυφιτζούρια!!




Η συγκεκριμένη συνταγή μαγειρεύεται στο φούρνο μικροκυμμάτων. Η λιωμένη ζάχαρη στερεοποιείται γρήγορα γι' αυτό θα πρέπει να έχεις δίπλα σου ότι χρειάζεσαι πριν αρχίσεις το μαγείρεμα.
Πρώτα φτιάξε καλούπια. Σε ένα δίσκο άπλωσε άχνη ζάχαρη. Με ένα μικρό βαζάκι άφησε αποτυπώματα στην ζάχαρη στο μέγεθος που θέλεις τα γλυφιτζούρια. Τοποθέτησε τις βάσεις των γλυφιτζουριών ώστε οι άκρες τους να είναι μέσα στο αποτύπωμα που έφτιαξες.


Πάμε στο μαγείρεμα τώρα. Σε ένα πυρίμαχο μπωλ βάλε ένα φλυτζάνι ζάχαρι με μισό φλυτζάνι σιρόπι καλαμποκιού και ανακάτεψε καλά ώστε να μουσκέψει όλη η ζάχαρη. Κάλυψε το μπωλ με διάφανη μεμβράνη και βάλτο στο φούρνο μικροκυμμάτων για 3 λεπτά. Βγάλτο από το φούρνο (με γάντια), αφαίρεσε την μεμβράνη πολύ προσεχτικά (μην καείς!), ανακάτεψε και ξανακάλυψε με καινούργια μεμβράνη. Ξανά στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά. Τώρα μπορείς να προσθέσεις χρώμα ζαχαροπλαστικής και γεύσεις! Ανακάτεψε καλά.

Χωρίς να καθυστερείς άρχισε να γεμίζεις τα καλούπια σου, σιγουρεύοντας ότι οι βάσεις των γλυφιτζουριών είναι μέσα στα αποτυπώματα. Μόλις κρυώσουν, βγάλτα από το καλούπι, ξεσκόνισέ τα από την άχνη ζάχαρη και τα γλυφιτζούρια είναι έτοιμα!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου