Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Ατομικά Cheese cakesΥλικά:
10 μεγάλα μπισκότα digestive
1 πακέτο cream cheese των 300 gr.
1 μόρφατ
3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανιλέτο
Λίγο βιτάμ
Φρέσκα φρούτα ή κομπόστα ή μαρμελάδα
Χαρτόνι
Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:
Από το χαρτόνι κόψτε 10 λωρίδες 30 εκ. επί 4 εκ. και ντύστε τις με αλουμινόχαρτο. Θα τις χρησιμοποιήσετε για φορμάκια. Αλείψτε τα μπισκότα με λίγο βιτάμ (ώστε να παραμείνουν τραγανά μετά την τοποθέτηση της κρέμας). Τυλίξτε γύρω από κάθε μπισκότο μία λωρίδα χαρτονιού ώστε να σχηματιστεί ένα κυλινδρικό φορμάκι στον πάτο του οποίου θα βρίσκεται το μπισκότο. Κλείστε τη λωρίδα με συρραπτικό.
Ετοιμάστε την κρέμα:
Χτυπήστε το μόρφατ για 2-3 λεπτά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέστε το τυρί, τη βανίλια και τη ζάχαρη όλα μαζί. Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράστε την κρέμα επάνω από τα μπισκότα (περίπου 2 γεμάτες κουταλιές κάθε μπισκότο). Βάλτε την πιατέλα σας στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Μετά από μισή ώρα η κρέμα θα είναι σφιχτή και μπορείτε να βάλετε την τελική στρώση.
Ιδανικά γίνονται με σκέτα φρέσκα φρούτα (π.χ φράουλες κομμένες στη μέση, φέτες ακτινίδια, κ.λ.π.). Μπορείτε όμως να κάνετε μία "σαλτσούλα" μαρμελάδας αραιώνοντας 5 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα με λίγο νερό μέσα στο οποίο θα έχετε αραιώσει 1 κουταλάκι κορν φλάουρ. Τέλος, μπορείτε να βάλετε μεγάλα κομμάτια φρούτων κομπόστα.
Αν προτιμήσετε τη σάλτσα μαρμελάδας, ξαναβάλτε για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει και η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε προσεκτικά τη λωρίδα χαρτονιού. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου