Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ενυδάτωση στο μάξιμουμ!



1. Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, η επαφή με το νερό πρέπει να είναι σύντομη. Αποφύγετε τα long lasting ζεστά ντους, γιατί θα προκληθεί περισσότερη ξηρότητα.

2. Μετά το μπάνιο, μη σκουπίζετε δυνατά το σώμα σας. Αρκεστείτε σε απαλές, ταμποναριστές κινήσεις, με τη βοήθεια της αγαπημένης σας βαμβακερής πετσέτας.

3. Αν έχετε σγουρά μαλλιά που υποφέρουν από υπερβολική ξηρότητα, δεν έχετε παρά να τα τυλίξετε σε μια ζεστή πετσέτα, ώστε να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσουν πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας που θα επιλέξετε. Ξεβγάλτε πολύ καλά με νερό.

4. Για πιο αποτελεσματική ενυδάτωση σώματος, ρίξτε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο με λίγο γάλα στην μπανιέρα σας και μουλιάστε για 15 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε λάδι στο σφουγγάρι σας και να κάνετε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα σας.

5. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα κρέμας προσώπου για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας, γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλέσει υπερβολική κατακράτηση νερού στην επιφάνεια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να διογκώνονται και να απελευθερώνουν νερό. Στη συνέχεια, το νερό θα εξατμιστεί και θα αφήσει την επιδερμίδα ξηρή και αφυδατωμένη.

6. Αν η επιδερμίδα του προσώπου σας παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια ξηρότητας, επιδοθείτε σε βαθιά απολέπιση τέσσερις φορές την εβδομάδα, αλλά αποκλειστικά με προϊόν σε μορφή κρέμας.

7. Οι κρέμες ενυδάτωσης προσώπου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πάνω από μία με δύο φορές την ημέρα, γιατί διαφορετικά προκαλείται κορεσμός ενυδατικών συστατικών και, επομένως, ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

8. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, μην τρίβετε έντονα το κεφάλι σας, ενώ παραμείνετε συνεπείς στο χρόνο παραμονής του κοντίσιονερ ή της μάσκας, ώστε να μην προκληθεί λιπαρότητα. Ένα ειδικό σέρουμ ή ένα spray κατά της θερμότητας θα προστατέψει τα μαλλιά σας από την αντιαισθητική αφυδάτωση.

9. Για ενυδατωμένα άνω άκρα, καθαρίστε και στεγνώστε καλά τα χέρια σας, απλώστε την αγαπημένη σας κρέμα και κάντε ελαφρύ μασάζ μέχρι τους καρπούς. Επιπλέον, ζεστάνετε μια πετσέτα στο φούρνο μικροκυμάτων και τυλίξτε τη γύρω από τα χέρια σας. Η ενυδάτωση που θα σας χαρίσει θα σας εντυπωσιάσει.

10. Προσέξτε ιδιαίτερα την επιλογή ράσπας, γιατί μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα κάτω άκρα σας. Επιλέξτε μία με πιο μαλακή επίστρωση, για να αποφύγετε την ξηρότητα και τους μικροτραυματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου