Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Be Happy!



Ποια ήταν η τελευταία φορά που γέλασες αυθόρμητα; Πόσο συχνά επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαλαρώνει και να τεμπελιάζει;Αν δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήσουνπραγματικά χαρούμενη, μάλλον έχειςσυνδέσει την ευτυχία με λάθος πράγματα.......Βρες τους τρόπους να ανακτήσεις τη χαμένησου χαρά!

Έχεις παρατηρήσει πόσο θετικά σχολιάζουμε όλοιτους χαμογελαστούς και θετικούς ανθρώπους; Το χαμόγελο και η χαρούμενη όψη αφήνουν πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις. Μήπως όμως τα χαρούμενα πρόσωπα τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση; Κάθε μέρα που περνάει ξεχνάμε την έννοια του «διασκεδάζω» και του «περνάω καλά». Έχουμε καταπιέσει τονεαυτό μας σε τέτοιο βαθμό, που, ακόμη κι όταν βρίσκουμε το χρόνο να χαλαρώσουμε, αισθανόμαστε τύψεις και ενοχές.

Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι απλό, εύκολο και ανέξοδο να διασκεδάζουμε και, κυρίως, να χαιρόμαστε, ακόμη και με τα πιο μικρά και ασήμαντα πράγματα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως δεν μας δίνεται δεύτερη ευκαιρία ν'αξιοποιήσουμε διαφορετικά το χρόνο που περνά και πως πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή.

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, η ευτυχία είναι στιγμές και βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα. Τα πιο ωραία πράγματα είναι δωρεάν ή, τουλάχιστον, πολύ οικονομικά. Μια ωραία βόλτα στην εξοχή, ένα ποτό με φίλους, ένα βραδινό μπάνιο στη θάλασσα, ένα παγωτό, ένα weekend σε κάποιο κοντινό προορισμό με σκηνή είναι πράγματα που δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτε, αλλά μας ανανεώνουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση. 

Είναι λάθος να συνδέουμε τα χρήματα με την ψυχαγωγία και τον ελεύθερο χρόνο, γιατί μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο, που λειτουργεί με αυτή την αποκαρδιωτική σειρά: Όσα περισσότερα ξοδεύουμε, τόσο περισσότερο χρειάζεται να δουλεύουμε, συνεπώς έχουμε λιγότερο χρόνο και διάθεση για να κάνουμε πράγματα για εμάς τις ίδιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου