Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δεντράκια Ποπ Κορν.... για φάγωμα!!




Σήμερα Παρασκευή θα σου δείξω τι να φτιάξεις απόψε ή το Σαββατοκύριακο με ποπ κορν και marshmallowsμε πρόσχημα τους φίλους των παιδιών που θα έρθουν στο σπίτι, αλλά με τεράστια ανοιγμένα στόματα από τους γονείς τους!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή: 10φλ. ποπ κορν που έχεις ήδη φτιάξει, 1 σακουλάκι marshmallows,
λίγο βούτυρο, 1/2 πακέτο ζελέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε ένα σκεύος στη φωτιά, λιώνεις το βούτυρο, προσθέτεις τα marshmallows και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αν θες να δώσεις γεύση και χρώμα, προσθέτεις όσο ανακατεύεις το ζελέ. Είναι όμως προαιρετικό βήμα. Όταν είναι έτοιμο, λιωμένο το μίγμα, πρόσθεσε το ποπ κορν και ανακάτεψε να πάει παντού η τσιχλοφουσκένια δημιουργία σου. Βουτύρωσε καλά, πολύ καλά τα χέρια σου και πάρε κάποια ποσότητα του μίγματος , ώστε να δώσεις σχήμα μπάλας. Κάθε έτοιμη μπάλα, τοποθέτησέ την σε μια λαδόκολλα, μέχρι να ολοκληρώσεις τη διαδικασία.  Nα'το το "Ποπ Κορν Κέικ"!!



Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το δεντράκι: 
γλαστράκια, στικς για γλειφιτζούρια, αφρώδες υλικό που χρησιμοποιούν στα ανθοπωλεία, χαρτάκια κομμένα σε λωρίδες για χόρτο (εκτός αν έχεις έτοιμο κομμένο σε σακουλάκι)

Εκτέλεση:
Βάλε σε κάθε γλαστράκι αφρώδες υλικό. Τοποθέτησε ένα στικ σε κάθε μπάλα ποπ κορν. Κάρφωσέ το στο κέντρο της γλάστρας. Διακόσμησε την επιφάνεια με το χρωματιστό χόρτο.


Όπως καταλαβαίνεις, η συνταγή μοιάζει πάααρα πολύ με το κέικ που είχα φτιάξει. Κάνε τα μαγικά σου και τρέλανέ τους όλους!

Αλλά θέλω να σου δώσω μια συμβουλή. Κάνε καλύτερα μικρές μπάλεςγιατί δε μπορείς να φας μεγάλη ποσότητα. Επίσης, τρώγεται αυθημερόν..... Την επόμενη μέρα δε λέει!! Καλή επιτυχία! 


2 σχόλια: