Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Χαλβάς μελωμένος




Υλικά: 4 φλιτζ. γάλα, χλιαρό, 2 φλιτζ. μέλι Μέλιστο Εκλεκτό από άνθη, πεύκο και θυμάρι, 2 φλιτζ. σιμιγδάλι, χοντρό, 1 φλιτζ. μαργαρίνη, μαργαρίνη για τα φορμάκια, 1 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα, κανέλα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Ζεσταίνουμε το μέλι σε μπεν μαρί για να γίνει πιο ρευστό.
Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου ροδίσει. Κατόπιν, το περιχύνουμε με το ζεστό μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε καλά, έως ότου το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Με μια κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια, αλειμμένα με μαργαρίνη. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά, τα ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα, αμύγδαλα και σερβίρουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε στο χαλβά και 1/2 φλιτζάνι σταφίδες, ξανθές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου