Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο καφές κάνει καλό!Ο καφές έχει πολλές ιδιότητες. Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν τώρα, ότι ο καφές μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα στον οργανισμό μας, από το να μας ξυπνάει. Ανεξάρτητα πάντως από τα ευρήματα των ερευνών, οι ειδικοί επιμένουν και συστήνουν πως η κατανάλωση καφέ πρέπει να γίνεται με μέτρο και χωρίς επιβαρυντικά πρόσθετα όπως ζάχαρη ή σαντιγί.

Τι πετυχαίνει λοιπόν ο καφές;

1) Mειώνει τα ποσοστά της κατάθλιψης στις γυναίκες: Σύμφωνα με μελέτη του Harvard οι γυναίκες οι οποίες καταναλώνουν μερικά φλιτζάνια καφέ μέσα στην ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με εκείνες που δεν πίνουν καφέ. Συγκεκριμένα η έρευνα, έδειξε ότι όσες γυναίκες πίνουν 2 με 3 φλιτζάνια καφέ καθημερινά, μειώνουν τον κίνδυνο κατά 15%.

2) «Εντοπίζει» γραμματικά λάθη!:  Η καφεΐνη που περιέχεται στον καφέ μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίζουμε γραμματικά λάθη σε ένα κείμενο, σύμφωνα με μια καινούργια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Experimental Psychology. Οι ερευνητές βρήκαν, ότι οι σπουδαστές μετά την κατανάλωση καφεΐνης μπορούσαν πολύ πιο εύκολα να εντοπίζουν λάθη σχετικά με τους χρόνους των ρημάτων, και τη θέση αντικειμένων και ρημάτων σε ένα κείμενο. Δυστυχώς, η καφεΐνη δεν έδειξε να βοηθά στη διόρθωση των ανορθόγραφων λέξεων.

3) Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Πάρκινσον: Μερικά φλιτζάνια καφέ την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας του Πάρκινσον μέχρι και 25%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2010, στην Journal of Alzheimer’s Disease. 2-3 φλιτζάνια καφέ καθημερινά, προσέφεραν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά συμπεράσματα στην έρευνα.

4) Προστατεύει από τον καρκίνο: Μια καινούργια έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο του American Association για τον καρκίνο στις ΗΠΑ, έδειξε ότι καφές μπορεί να προστατεύσει το σώμα από την εμφάνιση καρκινώματος, την πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα οι ερευνητές, βρήκαν ότι οι γυναίκες που πίνουν 3 ή και περισσότερα φλιτζάνια καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο δέρμα, κατά 20%, ενώ οι άντρες κατά 9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου