Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Jewelry TreeΟ καιρός που τα γυναικεία κοσμήματα ήταν ανακατεμένα και στιβαγμένα σε κάποιο κουτάκι ή συρτάρι είναι παρελθόν! Ήρθε η στιγμή να τα «τακτοποίησουμε» και να τα αναδείξουμε! Το λεγόμενο “jewelry tree”, ένα διακοσμητικό στοιχείο για τη γυναικεία κρεβατοκάμαρα που έχει και την πρόσθετη πρακτική λειτουργία της αποθήκευσης για κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, καρφίτσες και κάθε λογής κοσμήματα.


1. Βρείτε το κατάλληλο κλαδί το οποίο ιδανικά να έχει ενδιαφέρον και ισορροπία στο στήσιμο των επιμέρους κλαδιών του. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ λεπτό, ούτε και πολύ «βαρύ»,. Επιπλέον, ανάλογα βέβαια και με το σημείο για το οποίο το προορίζετε, καλό θα ήταν να μην έχει διάσπαρτα παρακλάδια προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

2. Καθαρίστε το από τα φύλλα του και αφήστε το να στεγνώσει από τους χυμούς του για μερικές μέρες.

3. Φτιάξτε τη βάση, χρησιμοποιώντας ένα ορθογώνιο κομμάτι ξύλου. Γενικά, καλό θα είναι να είναι αρκετά βαρύ και σταθερό, ώστε να μπορέσει να ισορροπήσει πάνω σε αυτό το κλαδί μας. Σε περίπτωση που υπάρχουν χαρακιές ή κενά στην επιφάνεια του ξύλου, χρησιμοποιήστε λίγο στόκο για να τα καλύψετε.

4. Κάντε μία τρύπα στο κέντρο του, τοποθετήστε ειδική κόλλα για ξύλινες επιφάνειες και μετά τοποθετήστε το κλαδί στην τρύπα. Θα χρειαστεί περίπου 24 ώρες για να στεγνώσει.

5. Ήρθε η ώρα για το βάψιμο της κατασκευής. Βάψτε με ένα πινέλο τη βάση. Θα μπορούσατε - όπως προτείνει και το site να μην βάψετε καθόλου το υπόλοιπο κλαδί, για να προσδώσετε ένα ρουστίκ ύφος στη δημιουργία σας. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να το βάψετε στο σύνολό του για να το ταιριάξετε με τη διακόσμηση του δωματίου σας, καλό θα ήταν να περάσετε μία στρώση αστάρι (προστατευτικό βερνίκι για ξύλο) για να στεγανοποιήσετε τους πόρους στην επιφάνεια του ξύλου και να βελτιώσετε το αποτέλεσμα του βαψίματος (διαφορετικά το ξύλο απορροφά τη μπογιά). Αφού στεγνώσει η στρώση του ασταριού, χρησιμοποιήστε μία μπογιά της επιλογής σας σε σπρέι και ψεκάστε από κοντά τα κλαδιά μέχρι να καλυφθούν πλήρως και να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο χρώμα!

Αφήστε το να στεγνώσει και το δικό σας διακοσμητικό δέντρο για κοσμήματα είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου