Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πλεκτό μενταγιόν με πέτρα



Έχω άπειρες πέτρες! Ειλικρινά, η καλύτερη ώρα της παραλίας για μένα είναι όταν σηκώνομαι και κάνω βόλτες πάνω κάτω με την ελπίδα να βρω αυτή την μια και μοναδική πέτρα και στάνταρ επιστρέφω από διακοπές με 5 κιλά βαρύτερη βαλίτσα (γιατί είναι όλες μοναδικές!). Γι' αυτό και χάρηκα πολύ που βρήκα την παρακάτω τεχνική στο Lune's Blog, δες και εσύ πως να φτιάξεις πλεκτό - τύπου macrame - μενταγιόν με πέτρα και νήμα!



Θα χρειαστείς μια εντυπωσιακή πέτρα, νήμα της επιλογής σου, ψαλίδι και κόλλα στιγμής.

Κόψε και ένωσε με ένα κόμπο 8 με 10 κομμάτια νήματος. Κόλλα τον κόμπο πάνω στην πέτρα - για να μην σου κουνιέται - και μοίρασε σε ίσες αποστάσεις τα νήματα γύρω από την πέτρα. Ξεκίνα να κάνεις κόμπο με 2 κοντινά νήματα για να σχηματίσεις την πρώτη σειρά του διχτιού. Για την δεύτερη σειρά, δέσε κόμπο το δεύτερο νήμα του κούμπου με το πρώτο νήμα του επόμενου κόμπου - νομίζω στην παραπάνω φωτογραφία καταλαβαίνεις εύκολα τι πρέπει να κάνεις.

Συνεχίζεις μέχρι να καλύψεις όλη την πέτρα. Όταν φτάσεις στο τέλος, μοίρασε τα νήματα σε 2 μέρη και πλέξε μια κοτσίδα σε κάθε μέρος μέχρι να τελειώσει το νήμα. Κάνεις κόμπο σε κάθε μέρος και μπορείς να προσθέσεις μια αλυσίδα για να φτιάξεις το κολιέ σου ή αν έχεις αρχίσει με αρκετά μακρυά νήματα μπορείς απλά να δέσεις τα 2 μέρη μαζί και είναι έτοιμο! 

6 σχόλια:

  1. Ελενα μου καλώς σε βρίσκουμε στο πανέμορφο και χαρούμενο μπλογκοσπιτάκι σου!
    Το δικό μας blog είναι ομαδικό, δεν γράφω δηλαδή μόνο εγώ!
    Θα χαρούμε πολύ να τα λέμε!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Έλενά μου και σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φυσικά θα'θελα να τα λέμε συχνά, άλλωστε μ'αρέσει πολύ το μπλογκοσπιτάκι σου!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό το δέσιμο της πέτρας, πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!!!Μπράβο Έλενα!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε λοιπόν θα το δοκιμάσω .Φοβερή ιδέα Πολλά μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή